DATUMI: TRAJNO SEĆANJE NA ANTIFAŠISTIČKE BORCE

Na Partizanskom spomen-groblјu u Loznici obeležen Dan pobede nad fašizmom i odata počast palim borcima u Drugom svetskom ratu. Dan pobede nad fašizmom je dan kada je nacistička Nemačka 1945. godine potpisala kapitulaciju i tradicionalno se obeležava 9. maja.

LOZNICA (17. 5. 2018) – Predstavnici Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova (SUBNOR) u Loznici su u saradnji sa drugim organizacijama i udruženjima koja neguju tradiciju oslobodilačkih ratova Srbije tradicionalno obeležili 9. maj – Dan pobede nad fašizmom, polaganjem venaca i odavanjem pošte žrtvama fašizma i palim borcima u Drugom svetskom ratu.

Vence su na spomen-obeležje palim borcima na Partizanskom spomen-groblјu u Loznici, osim predstavnika ovdašnjeg Gradskog odbora SUBNOR-a, položili i predstavnici gradova Loznice i Bijelјine, predstavnici Gradskog odbora Socijalističke partije i Gradskog komiteta Komunističke partije, kao i predstavnici Udruženja potomaka i poštovalaca dobrovolјaca, učesnika odbrambenih ratova od 1912. do 1918. godine.

U ime rukovodstva grada Loznice na skupu je o značaju borbe protiv fašizma i žrtvama koje je podneo narod Srbije govorio zamenik gradonačelnika Radovan Divnić i tom prilikom rekao da su nas pali borci zadužili time što su dali živote i krv boreći se za svoju domovinu.

Autor: Danica Pavlović

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju.