Asfaltiranje Ulice Save Kovačevića. Foto: TV Lotel

INTENZIVNO ULAGANJE U PUTNU INFRASTRUKTURU

Za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih asfaltnih puteva iz budžeta grada Loznice za ovu godinu opredeljeno oko 205 miliona dinara. Predstoje radovi na uređivanju trotoara i pešačkih staza asfaltiranih ulica, kao i uređivanje puteva u seoskim mesnim zajednicama.

LOZNICA (6. 6. 2018) – Sredstvima iz budžeta grada u ukupnom iznosu od četiri miliona dinara završena je rekonstrukcija Ulice Save Kovačevića u Loznici u dužini od 550 metara, a sledi nastavak uređenja trotoarskih površina na nekoliko značajnih puteva u našem gradu, što će unaprediti saobraćajnu infrastrukturu i obezbediti kvalitetniji život sugrađana.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović rekao je tim povodom da će se ove godine intenzivnije raditi na uređenju lokalnih i kategorisanih puteva na teritoriji grada, kao i da je neophodno raditi korak po korak.

Vidoje Petrović, foto: TV Lotel

On je naglasio da se uporedo sa asfaltiranjem Ulice Save Kovačevića radilo i na uređivanju i sanaciji klizišta u Ulici Vojvode Putnika (Valjevski put), kao i da su ovi radovi, koje finansira Javno preduzeće „Putevi Srbije“, privedeni kraju i da je reč o kvalitetnoj sanaciji na koju se čekalo dugo jer je na području našeg grada evidentirano ukupno 473 klizišta.

– Kada govorimo o putnoj infrastrukturi, sa nestrpljenjem očekujemo i početak radova na izgradnji brzog puta Loznica–Šabac i povezivanje Loznice sa glavnim putnim koridorima – istakao je gradonačelnik, ukazujući na veliki značaj koji će izgradnja brze saobraćajnice imati za naš grad.

Nikola Dragićević, foto: TV Lotel

Direktor Javnog preduzeća „Loznica razvoj“ Nikola Dragićević je rekao da je u ovoj godini iz budžeta grada za ulaganje u putnu infrastrukturu opredeljeno 50 miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu, a ukupan iznos sredstava za tu namenu je oko 205 miliona dinara.

Autor: Danica Pavlović

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.