OPORAVAK U DOMOVINI

Direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Banja Koviljača“, dr Aleksandar Jokić, u Austriji predstavio tu ustanovu. Ukoliko naši rehabilitacioni centri budu zadovoljili standarde, uskoro bi austrijski osiguranici srpskog porekla mogli da koriste usluge naših banja.

Delegacija Srbije, u čijem sastavu je bio vršilac dužnosti direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Banja Koviljača“ dr Aleksandar Jokić, posetila je centralni Fond penzionog osiguranja Austrije, koji planira da deo osiguranika srpskog porekla pošalje na oporavak u naše banje.

Jokić je tim povodom rekao da je taj program austrijskog Fonda nazvan „Rehabilitacija na maternjem jeziku“ i da je on domaćinima uspešno predstavio Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Banji Koviljači i upoznao ih sa mogućnostima lečenja i rehabilitacije u toj ustanovi.

– Tokom posete Austriji naša delegacija je obišla jedan centar za ambulantnu rehabilitaciju u Gracu i jedan centar za stacionarnu rehabilitaciju u Banji Grobming, u centralnom delu zemlje – naveo je Jokić.
Prema njegovim rečima, na jesen se očekuje uzvratna poseta i obilazak naših banjskih lečilišta i ukoliko naši centri budu mogli da zadovolje zahtevane standarde, uskoro bi austrijski osiguranici srpskog porekla mogli da koriste usluge naših banja.

– Banja Koviljača svakako prednjači u standardizovanim uslugama koje pruža svojim gostima, pa se otvaraju neslućene mogućnosti daljeg razvoja zdravstvenog turizma našeg kraja – istakao je Jokić.
Delegaciju u radnoj poseti austrijskom Fondu, od 11. do 13. aprila, predvodili su direktor Zavoda za socijalno osiguranje Srbije Zoran Panović, direktorka Penzionog i invalidskog fonda Srbije Dragana Kalinović i njen pomoćnik dr Aleksandar Milošević.

Osim Jokića, u delegaciji je bio i ataše austrijske ambasade u Beogradu Oliver Hiler, kao i direktori rehabilitacionih centara „Selters“ Mladenovac, „Merkur“ Vrnjačka Banja i „Čigota“ Zlatibor.

D. P.