PROTIVGRADNA ZAŠTITA: DOVOLJNO RAKETA ZA DOBAR POČETAK SEZONE

Stimulativna naknada protivgradnim strelcima isplaćuje se u pojedinačnom iznosu od 10.000 dinara mesečno. Grad raspolaže sa 11 protivgradnih raketa u svakoj protivgradnoj stanici (ukupno 21 stanica), a iz budžeta grada opredelјeno 3,7 miliona dinara za nabavku dodatnih 95 raketa.

LOZNICA (17. 5. 2018) – Iz budžeta grada Loznice opredelјeno je ukupno šest miliona dinara za finansiranje sprovođenja mera iz oblasti protivgradne zaštite, a sezonski period protivgradnog dejstva ove godine otpočeo je 15. aprila, od kada je na teritoriji grada Loznice aktivna 21 protivgradna stanica, na kojima je angažovano ukupno 43 strelca.

Načelnik Odelјenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Loznice Jovan Miladinović rekao je za „Loznički nedelјnik“ da je sezona protivgradnog dejstva ove godine počela adekvatno i da je od ukupno 24 protivgradne stanice, koliko ih ima na teritoriji grada, aktivirana 21 (jedna manje u odnosu na prethodnu godinu).

– Angažovali smo ukupno 43 strelca koji za svoj rad dobijaju naknadu u pojedinačnom iznosu od 10.000 dinara mesečno, od čega im se 4000 dinara isplaćuju sa republičkog nivoa, a 6000 dinara izdvaja grad iz svog budžeta i ukupan iznos koji se isplaćuje kao stimulativna naknada protivgradnim strelcima za celu sezonu je viša od dva miliona dinara – naveo je Miladinović.

Autor: Danica Pavlović

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju.