Dejan Stalović (drugi sleva) sa grupom lozničkih planinara kod nove informativne karte

TURIZAM: OBELEŽENIM STAZAMA UZ PLANINU

Lokalna samouprava i Planinarski klub „Gučevo“ realizovali novi projekat u cilju promovisanja prirodnih lepota Gučeva, Banje Koviljače i planinarenja kao zdrave aktivnosti. U Banji Koviljači markirane pešačke staze po planinarskim standardima.

Autor: Svetlana Ilić

Gradski menadžer Dejan Stalović predstavio je u Banji Koviljači pešačke staze koje vode na vrh Gučeva i planinarsko-turističku informativnu kartu koju su kod izvora „Tri česme“, u okviru projekta „Planina je za sve“, postavili članovi Planinarskog kluba (PK) „Gučevo“ iz Loznice.

Cilj ovog projekta, koji je sa 230.000 dinara finansirala lokalna samouprava, jeste promocija prirodnih lepota našeg kraja i zdravstveno-rekreativnih aktivnosti, kao i povećanje broja turističkih ponuda Loznice.

– Projekat pešačko-turističke staze najbolji je način za promociju i razvijanje sve popularnijeg izletničkog turizma. Radi se o tri staze, dve počinju od „Tri česme“ i vode različitim putevima do vrha Gučeva, a treća od vrha te planine do etno-sela „Sunčana reka“ u Gornjoj Koviljači, gde su urađene i info-karte – rekao je Stalović.
On je ocenio da je lokalna samouprava imala odličnu saradnju sa PK „Gučevo“ na ovom projektu.

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju.