TURIZAM: SVE VIŠE GOSTIJU U ODREDIŠTU SA ISTORIJOM

Sve napore koje je lokalna samouprava Loznice uložila u unapređenje infrastrukture počeo da prati i povećan broj turista. Za još veći broj gostiju potrebno udruživanje svih subjekata u turističkoj privredi grada.

LOZNICA (17. 5. 2018) – Turizam je jedan od tri vodeća stuba razvoja u lozničkom kraju (pored polјoprivrede i industrije) i zato grad Loznica poslednjih godina intenzivno ulaže u turističku infrastrukturu. Ove investicije i realizacija velikih projekata prethodnih godina, ali i njihov nastavak tokom ove godine, počeli su da daju rezultate, pa sada u Vukov zavičaj dolazi sve veći broj gostiju.

Gradski menadžer – Dejan Stalović

Gradski menadžer Dejan Stalović u razgovoru za „Loznički nedelјnik“ rekao je da je dosta toga urađeno kada su u pitanju Tršić i Banja Kovilјača – glavni nosioci turizma u našem gradu, počevši od potpune rekonstrukcije Vukove spomen-kuće, saborišta, otvaranja Muzeja jezika i pisma, Kuće pisaca, Obrazovno-kulturnog centra „Vuk Karadžić“, pa sve do rekonstrukcije putne infrastrukture do ulaza i izlaza iz Banje Kovilјače, do Gučeva, Tršića.

Stalović je ukazao na značaj dobre putne infrastrukture bez koje ne možemo da očekujemo goste, ali je i podsetio da je rekonstruisan glavni park, urađeno parkiralište i završena sportska hala u Banji Kovilјači kao osnov za sportski turizam. Prema njegovim rečima, sve te napore počeo je da prati i povećan broj gostiju.

Autor: Sanja Dimitrić Nešić

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju.