Фото: ТВ Лотел

ЗА БОЉЕ СНАБДЕВАЊЕ ВОДОМ НА СЕОСКОМ ПОДРУЧЈУ

ЛОЗНИЦА (30. новембар 2023) – У Јадранској Лешници ускоро почињу радови на замени водоводне мреже. Пројекат финансира Министарство пољопривреде, а вредност радова је 20 милиона динара.

Град Лозница конкурисао је путем јавног позива Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за унапређење и развој руралне инфраструктуре и јачање мреже водоснабдевања, која ће омогућити редовно и стабилно снабдевање водом грађана сеоског подручја.

Фото: ТВ Лотел

Захваљујући реализацији тог пројекта мештани Јадранске Лешнице, Јошеве и Доњег Добрића ускоро ће добити стабилно снабдевање пијаћом водом јер ће водоводна мрежа у дужини од 2.200 метара бити замењена.

Заменик министра пољопривреде Александар Богићевић истакао је у Јадранској Лешници да је брига о сеоској инфраструктури део задатка који спроводи Министарство пољопривреде.

Фото: ТВ Лотел

– Замениће се 2.200 метара цеви, а ова стара црпна станица отићи ће у прошлост. Грађани ће имати стабилно снабдевање, без кварова и повремених нестанака воде. Вредност радова је 20 милиона динара, које ће Министарство кроз овај конкурс доделити граду Лозници на основу пројекта и захтева које смо и добили од градоначеника – истакао је Богићевић.

Председник Привременог органа града Лознице Видоје Петровић истакао је овом приликом да су оваква улагања у инфраструктуру неопходна и од великог значаја како би се квалитет живота људи на селу подигао на виши ниво.

– Реч је о улагању у поправљање квалитета водоснабдевања три значајна насељена места да би људи током целе године, посебно они чија су домаћинства у вишим висинским зонама, имали добро водоснабдевање – истакао је Петровић и додао да се овом реконструкцијом стварају услови за наставак радова на водоводној мрежи према селу Милини и даље.

Фото: ТВ Лотел

Петровић је нагласио да је циљ да се цела територија града Лознице покрије водоводном мрежом и подсетио да су у току радови на локацији Бање Бадање и Доње Бадање, где ће се та места снабдети техничком водом с обзиром на то да квалитет воде није на нивоу да се може користи за пиће.

– Деведесет посто становника нашег града има водоснабдевање са система напајања из Бање Ковиљаче, а ако гледамо територију која је заступљена, то је негде близу 78 одсто територије града. Остали су ти рубни делови, које управо сада решавамо, и то је добро, али морамо имати на уму да на нашем подручју имамо око 800 км водоводне мреже – закључио је Петровић.

Почетак радова на реконструкцији водоводне мреже у Јадранској Лешнице најављује се за почетак децембра.

Аутор: Јелена Гајић Ђокић