Фото: Приватна колекција

УЧЕНИЦИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „КАДИЊАЧА“ ПРИРЕДИЛИ ПРЕДСТАВУ ЗА СВОЈЕ НАСТАВНИКЕ

ЛОЗНИЦА (6. јун 2024) – У школској представи учествовало око 60 деце. Игроказом је обухваћен период од доласка у први разред до завршетка основношколског образовања генерације ученика осмог разреда.

Фото: Приватна колекција

Ученици завршног разреда Основне школе „Кадињача“ приредили су играни комад за своје наставнике у којем су глумили наставно особље школе са циљем да наставницима од којих се опраштају поклоне незаборавно искуство и на шаљив начин им покажу како су их доживели.

Прошле недеље ученици осмог разреда ОШ „Кадињача“ одиграли су представу за своје наставнике, која је припремљена у тајности, као изненађење наставницима.

– Концепт саме приредбе је почињао од њиховог доласка у први разред и имитирањем учитеља. После сваке те тачке су се они захвалили сваком од учитеља. Потом су од три одељења направљена четири, уследила је онлјан настава од куће, затим настава у школи под маскама и на крају сама матура њихова – објаснила је директорка школа Нада Остојић.

Фото: ТВ Лотел

У сат и по времена играног приказа школом је одзвањао смех, а Остојићева оцењује да је припремљена представа својеврсно признање њеном раду и раду наставног особља, јер је представа резултат наклоности ученика према њима и љубави.

Лидија Шекуларац, родитељ који је организовао представу, казала је за „Лознички недељник“ да је подстрек за приређивање игроказа била идеја заједништва коју су ученицима осмог разреда усадили још у првом разреду учитељи који су малишане дочекали. Међу поменутим учитељима био је и Драган Бартула, који је преминуо прошле године, те је представа била прилика да се ученици и запослени сете и његовог лика.

Шекуларац је истакла да је у представи учествовало око 60 деце. Сценарио је написан у девет сцена, „које су међусобно повезане као што су и ученици и колектив везани“.

– Ја јесам то писала из мог угла како сам ја то доживела ових осам година, али те неке финесе су они сами јер ја нисам на часу била, тако да су они то сами убацивали, морам да нагласим без иједне лоше намере, без иједне лоше речи – истакла је Шекуларац.

Поред деце, у планирању представе учествовало је и помоћно особље школе, које је излазило у сусрет деци током проба касно увече и викендом, као и родитељи.

Аутор: Кристина Милановић