Foto: TV Lotel

BAZENI LAGATOR: POČELE OBUKE ZA NEPLIVAČE I ZA STILOVE PLIVANJA

LOZNICA (4. jul 2019) – Na otvorenom kupalištu Ustanove za fizičku kulturu (UFK) „Lagator“ od ponedeljka je počela obuka za neplivače i obuka za stilove plivanja, koje će biti realizovane u po dve grupe polaznika.

Kako je izjavio pomoćnik direktora UFK „Lagator“ Borisav Karajčić, za školu za neplivače ove sezone prijavljeno je ukupno 120 polaznika, a za 12 godina, koliko rade gradski bazeni, tu obuku je besplatno završilo više od 1500 neplivača.

Foto: TV Lotel

Karajčić je objasnio da će škola plivanja za prvu grupu od 60 polaznika biti realizovana do 20. jula, kada će sa obukom početi druga grupa. Obe grupe neplivača imaće ukupno 16 časova obuke.

– Školu za neplivače realizuju licencirani spasioci koji rade na našim bazenima i oni će obavestiti decu ukoliko zbog nepovoljnih vremenskih uslova bude promenjen neki od termina. Takođe, ukoliko se desi da neko od polaznika odustane, uvek će biti prostora za naknadno prijavljivanje zainteresovanih – rekao je Karajčić.

Za one koji bi želeli da usavrše svoje plivačko umeće od 1. jula počela je i obuka za stilove plivanja po ceni od 1500 dinara.

Autor: Danica Pavlović