Foto: Redakcija

DALJINSKO GREJANJE PO NEPROMENJENIM CENAMA

Cena fiksnog dela grejanja, bez poreza na dodatu vrednost, iznosi 30,44 dinara po metru kvadratnom. Na fiksni deo iznosa se tokom grejne sezone po kilovatu izmerene toplotne energije obračunava 5,74 dinara za stambeni i 8,06 dinara za poslovni prostor.

LOZNICA (16. februar 2021) – Kao i svake godine, grejna sezona u Loznici počela je 15.oktobra i trajaće do 15. aprila, a cene daljinskog grejanja stambenog i poslovnog prostora (koje čini fiksni i varijabilni deo) ostale su nepromenjene, potvrđeno je iz Javnog komunalnog preduzeća (JKP) „Toplana“ za „Loznički nedeljnik“.

Cena fiksnog dela grejanja, bez poreza na dodatu vrednost, iznosi 30,44 dinara po metru kvadratnom, a na taj iznos se tokom grejne sezone po kilovatu izmerene toplotne energije obračunava 5,74 dinara za stambeni, odnosno 8,06 dinara za poslovni prostor.

Foto: Redakcija

To znači da cena grejanja za stan površine 60 metara kvadratnih u sezoni iznosi do 15.000 dinara, dok je van sezone, odnosno preko cele godine oko 3000 dinara.

Iz „Toplane“ podsećaju da cene daljinskog grejanja nisu menjane od avgusta 2013. godine i da Lozničani već sedmu godinu naknadu za tu uslugu plaćaju po utrošku za isporučenu toplotnu energiju, a najveći računi su im očekivano u decembru i januaru.

„Toplana“ obezbeđuje grejanje za 3500 potrošača u Loznici i Banji Koviljači i greje 228.000 metara stambenog i poslovnog prostora, dok od prošle godine toplotnu energiju isporučuje i Opštoj bolnici, čiji objekti imaju površinu od 23.000 metara kvadratnih.

Foto: Redakcija

Loznička „Toplana“ je za novu grejnu sezonu pripremila svoje kotlarnice – „Novu toplanu“, „Modu“, „Štiru“ i „Banju Koviljaču“, kao i sedam podstanica, a preduzeću je na upravljanje dodeljena i novoizgrađena kotlarnica na biomasu, odnosno drvnu sečku u Opštoj bolnici u Loznici.

Ova sezona je po četvrti put zaredom počela pre nego što je to utvrđeno kalendarom grejanja, a hoće li biti produžena, zavisiće od vremenskih prilika.

Inače, poslednje tri sezone uzastopno loznička „Toplana“ je stanove i poslovni prostor grejala i posle 15. aprila, kada se sezona zvanično završava. Daljinsko grejanje u ovoj sezoni do sada se odvijalo redovno.

Autor: Zoran Živanović