Panorama Loznice. Foto: M. Lukić

DAN GRADA LOZNICE: OBILJE USPEHA, MNOŠTVO PLANOVA

Nizom aktivnosti koje počinju sutra, biće obeležen 16. jun, Dan grada. Ukazom Kneza Mihaila 16. juna 1866. godine Loznica je zvanično dobila status varoši, a taj datum slavi od 2002. godine kao svoj dan.

LOZNICA (13. jun 2018) – Dan grada Loznice i ove godine biće obeležen nizom sadržajno bogatih i raznovrsnih programa, koji će u organizaciji Turističke organizacije grada Loznice (TOGL) početi sutra i odvijaće se do kraja ove sedmice.

– Programi proslave Dana grada odvijaće se u dva pravca, od kojih jedan označava pristupačnost programa svim našim sugrađanima, a drugi da svi koji tih dana posećuju naš grad vide Loznicu u najlepšem svetlu – rekla je za „Loznički nedeljnik“ direktorka TOGL-a Snežana Perić.

Snežana Perić. Foto: TV Lotel

Najavljujući predviđene sadržaje, Perićeva je rekla da je prvi dan uvek posvećen najmlađima koji će svojim defileom ulicama Loznice označiti početak svečanosti otvarajući tako Treći dečji karneval, u kojem učestvuje oko 800 najmlađih različitih uzrasta – od predškolskog, školskog sve do srednjoškolskog uzrasta.

U Ulici Jovana Cvijića, ispred Vukovog doma kulture, pored predstavljanja svojih kostima i maski, deca će biti u prilici da uživaju i u nastupu gostujuće grupe „U-ve dens“ iz Beograda sa najpopularnijim animacijama u Srbiji u ovom trenutku.

Prema rečima Perićeve, u petak će ispred Vukovog doma kulture biti priređen koncert polaznika Kreativnog kursa gitare koji vodi Milica Ivanović, a nakon toga uslediće i koncert lokalnih rok bendova čiji su članovi pohađali Školu gitare.

– U subotu će biti održano puno prelepih programa, a najviše pažnje izazvao je dolazak helikoptera firme „Balkanhelikopters“, kojim će svim zainteresovanim prvi put biti omogućeno fakultativno panoramsko razgledanje Loznice, Banje Koviljače i okoline iz vazduha po promotivnoj ceni od 3900 dinara – rekla je Perićeva.

Autor: Sanja Dimitrić Nešić

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.