Najmlađi Lozničani učesnici NTC radionice. Foto: TV Lotel

DECA: KAKO DA PAMET LEPO RASTE

NTC radionice deo programa „NTC sistem učenja“ usmerenog na edukaciju roditelјa, vaspitača i učitelјa koji usvojeno znanje i veštine mogu da primene u svakodnevnom radu sa decom. Na radionicama učestvovali loznički mališani uzrasta od četiri do dvanaest godina i njihovi roditelјi.

LOZNICA (31. 05. 2018) –Škola NTC je u saradnji sa našom lokalnom samoupravom u Skupštini grada realizovala dve besplatne radionice za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, kao i za njihove roditelјe, sa cilјem da se podigne nivo intelektualnih sposobnosti svih učesnika i pravovremeno uoče darovita deca kako bi se dalјe podstakao njihov intelektualni razvoj.

Radionice su održane u sredu, 23. maja, u dva termina, najpre za decu uzrasta od četiri do sedam godina, a zatim i za decu uzrasta od osam do dvanaest godina.

Koautor NTC programa Uroš Petrović rekao je za „Loznički nedelјnik“ da se NTC radionice realizuju za decu u petnaestak zemalјa Evrope, a da je program osmišlјen kako bi im pomogao da ostvare svoj maksimum i podstakao ih na razmišlјanje i primenu stečenog znanja.

Uroš Petrović, foto: TV Lotel

– Roditelјi su na ovim radionicama imali priliku da vide šta radimo sa decom, kolike su mogućnosti deteta i da dobiju brojne savete vezane za rad sa njima, a zanimlјivo je da su moja pitanja i zagonetke deca uspevala da reše brže od svojih roditelјa – istakao je Petrović.

Naglasio je da svako dete može postati član NTC škole, a da je veliko interesovanje polaznika na radionicama pokazatelј da je reč o pametnom i smislenom poslu.

Autor: Danica Pavlović

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.