Foto: Redakcija/Ilustracija

FINALE KUPA SRBIJE ZA KOŠARKAŠICE U DVORANI LAGATOR

LOZNICA (14. mart 2019) – Ovog vikenda u lozničkoj dvorani Lagator nastupiće četiri najbolje ženske košarkaške ekipe. Reč je o završnici Kupa Srbije koja ima identičnu privlačnost poput prošlogodišnjeg finala u Banji Koviljači, kada je trijumfovao Partizan. Crno-bele nisu u formi kao prethodne sezone, pa će se u završnici naći četiri najbolja ženska kluba u upravo završenom ligaškom takmičenju. To su Crvena zvezda, Radivoj Korać i novosadski klubovi 021 i NSŽKA. Košarkaški radnici Loznice i Gradska uprava spremni su za još jedan izazov u nizu u organizovanju privlačnih događaja.

– Dužnu pažnju i posvećenost Gradska uprava poklanja sportu, posebno događajima od šireg značaja. Ovo je nova prilika za popularizaciju i afirmaciju ženske košarke. Mi činimo napore da sve protekne u najboljem redu i verujemo da će i ovaj skup privući pažnju poput prošlogodišnjeg finala u Banji Koviljači – podvlači gradski menadžer Loznice Dejan Stalović, ističući novu priliku za afirmaciju sporta u gradu.

Foto: TV Lotel

U subotu, u polufinalu, sastaju se Crvena zvezda – NSŽKA (16 časova) i Radivoj Korać – 021 (19 časova). Finale je u nedelju (19 časova), uz direktan prenos na TV Arena sport. Tokom vikenda održaće se mini-kup za pionirke gde će se boriti Crvena zvezda, NSŽKA, 021 i domaća Loznica. Oba dana za sve utakmice u dvorani Lagator ulaz će biti slobodan.

Autor: Zoran Janković