Uručivanje paketića najmlađima u Vukovom domu kulture u Loznici. Foto: TV Lotel

GRAD: SAVINDANSKI PAKETIĆI ZA NAJMLAĐE

Podeljeno 238 paketića za decu iz socijalno osetljivih porodica i najmlađima sa smetnjama u razvoju. Za tu namenu, lokalna samouprava izdvojila 350.000 dinara.

LOZNICA (31. januar 2019) – Kao rezultat brige o najranjivijim kategorijama društva, grad Loznica je i ove godine povodom Savindana za decu iz socijalno ugroženih porodica obezbedio 238 paketića i organizovao njihovo uručenje u Vukovom domu kulture, a tom prilikom izvedena je i pozorišna predstava „Tri praseta“.

– Svake godine grad Loznica odvaja određena sredstva, ove godine to je 350.000 dinara, kako bi pružili pomoć najmlađima iz ranjivijih kategorija društva – rekao je tim povodom zamenik gradonačelnika Loznice Radovan Divnić.

Radovan Divnić. Foto: TV Lotel

On je precizirao da su paketići podeljeni deci koja su smeštena u hraniteljske porodice, najmlađima pod starateljstvom, potomcima ratnih i mirnodopskih invalida, kao i deci i omladini sa smetnjama u razvoju iz Dnevnog boravka „Sunce“.

– Savindan je uvek slavljen kao praznik koji je prožet duhom dobre nade i ljubavi koji u sebi čuvamo. Tako je lokalna samouprava paketićima obradovala 238 mališana kojima je potrebna posebna briga i nega i koji su ujedno i najranjiviji članovi našeg društva – rekla je novinarima načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Loznice Tanja Glišić Matić.

Tanja Glišić Matić. Foto: TV Lotel

Ona je navela da je naš grad posebno ponosan na tradiciju hraniteljstva i istakla da je lokalna samouprava prepoznala potrebe dece sa smetnjama u razvoju, pa zato sa Centrom za socijalni rad 11 godina finansira Dnevni boravak „Sunce“.

– Prošle godine je uvedena nova usluga „lični pratilac deteta“, koja se završava za nekoliko meseci, ali će biti nastavljena – naglasila je Tanja Glišić Matić.

U okviru svečanosti u Vukovom domu kulture, lokalna samouprava je za najmlađe organizovala i izvođenje predstave „Tri praseta“, koju je odigralo novosadsko Putujuće pozorište „Svitac“.

Autor: Svetlana Ilić