Foto: TV Lotel

GRADONAČELNIK LOZNICE U JADRANSKOJ LEŠNICI: ULAGANJA NA INICIJATIVU MEŠTANA

Meštani Jadranske Lešnice u prethodnom periodu pokazali visok stepen solidarnosti u akcijama za obnovu komunalne infrastrukture, a na njihovu inicijativu u prvoj polovini iduće godine biće asfaltirano 900 metara puta kroz Čotrića malu. U narednom periodu lokalna samouprava izdvojiće značajna sredstva za ulaganja u putnu, zdravstvenu i sportsku infrastrukturu u toj mesnoj zajednici.

LOZNICA (25. septembar 2019) – Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović protekle sedmice obišao je sa svojim saradnicima Jadransku Lešnicu, gde je u direktnom razgovoru sa žiteljima te mesne zajednice dobio informacije o njihovim potrebama i priželjkivanim aktivnostima. Susret je i iniciran upravo sa ciljem da se direktno od građana čuje sa kakvim teškoćama se suočavaju u svakodnevnom životu, a gradsko rukovodstvo će se truditi da se te teškoće preduprede.

Zahvaljujući stimulativnim investicijama lokalne samouprave i države, u Jadranskoj Lešnici se i dalje razvija poljoprivreda, mesna zajednica se razvija sa tendencijom daljeg napretka, a ocenjeno je sa su zadržana uzorna domaćinstva.

Foto: TV Lotel

Kako je saopšteno iz Gradske uprave Loznice, prilikom gradonačelnikove posete rečeno je da je to selo pre sedam godina dobilo moderno uređen centar sa trgom i mesnom kancelarijom, da se planski ulažu sredstva u matičnu školu, da imaju ispostavu pošte, zdravstvenu ambulantu i dnevni boravak za decu.

Meštani su u prethodnom periodu pokazali visok stepen solidarnosti u akcijama za obnovu komunalne infrastrukture, te će na njihovu inicijativu biti asfaltirano 900 metara puta kroz Čotrića malu, što će biti prioritetni zadatak naše lokalne samouprave u prvoj polovini iduće godine.

Lokalna samouprava će uložiti sredstva i u obnovu puteva kroz Gornju i Savatića malu, a Petrović je istakao da je cilj da svi kategorisani javni putevi na teritoriji Loznice dobiju nov asfalt.

– Trudili smo se da budemo maksimalno pravični pri raspodeli sredstava za mesne zajednice vodeći računa o dva kriterijuma: o broju stanovnika i površini koju MZ zahvata – rekao je čelni čovek grada.

Foto: Gradska uprava

Saopšteno je i da će lozničko Javno preduzeće (JP) „Vodovod i kanalizacija“, na inicijativu vlasnika poseda u Jadranskoj Lešnici, pomoći da se reguliše deo korita lokalne reke koja se svrstava u vodotokove drugog reda, a uz podršku grada i „Elektropodrinja“ Loznice dogovoreno je da budu rešeni i problemi snabdevanja strujom sa niskonaponske mreže i ukrštanja linija visokog i niskog napona.

– Sredstva za elektroenergetsku infrastrukturu u Loznici ulaže i država i utoliko smo pre u situaciji da i ta pitanja budu rešena na najbolji način – rekao je tom prilikom Petrović, a preneto je u saopštenju.

Prema informaciji iz JP „Vodovod i kanalizacija“, Lešničani će imati bolje snabdevanje vodom preko rezervoara iz Joševe, za šta je pribavljena građevinska dozvola, a sredstva će biti obezbeđena preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a u međuvremenu biće rekonstruisana i stanica za prepumpavanje voda u tom selu.

U saopštenju se navodi da je u Gradskoj upravi Loznice u toku priprema studije za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Aleksandar Prvi Karađorđević“, a ocenjeno je da će takav objekat biti višestruko značajan za mlade iz tog sela i susednih mesnih zajednica.

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.