Nova parking mesta u Ulici Svetog Save u Loznici. Foto: Redakcija

IZ RADA „PARKING SERVISA“: VIŠE PARKING MESTA U LOZNICI

Realizacijom novog projekta blokovskog parkiranja Loznica će dobiti dodatnih 600 parking mesta. U toku izrada projekta rekonstrukcije Bulevara Dositeja Obradovića, u kom će biti predviđena nova parking mesta.

LOZNICA (17. januar 2019) – Javno preduzeće „Parking servis“ u Loznici protekle godine proširilo je parking prostor u gradu za 123 nova mesta, a plan je da se ove godine taj posao nastavi na više lokacija i da se pristupi uređenju blokovskog parkiranja.

– U 2018. godini smo na zelenoj pijaci i kvantašu uradili 30 parking mesta, u Ulici Slobodana Penezića ukupno 42, a nakon rekonstrukcije Ulice Svetog Save, gde smo ranije imali 26, sada smo dobili 77 parking mesta i sedam mesta za osobe sa invaliditetom – precizirao je za „Loznički nedeljnik“ vršilac dužnosti direktora „Parking servisa“ Željko Radović.

Željko Radović. Foto: TV Lotel

– Sada imamo 1026 parking mesta, od kojih je 160 u užem centru grada u takozvanoj „crvenoj zoni“, a 866 ostalih mesta je u „plavoj zoni“. Plan je da do 2021. godine imamo 1258 mesta, što znači da smo ga skoro dostigli – istakao je Radović.

On je naveo da predstoji pristupanje uređenju blokovskog parkirališta i da lokalna samouprava priprema urbanistički projekat „Uređenje blokovskih javnih površina“.

– Radi se o tome da će blokovsko uređenje javnih površina doprineti boljoj funkcionalnosti, ali i izgledu Loznice, jer ćemo dobiti oko 600 novih parking mesta u različitim delovima grada – objasnio je Radović.

– Tako će se raditi oko „Sokolane“, između ulica Dragoljuba Popovića, Svetog Save i Trga Vuka Karadžića, zatim početak Ulice Vere Blagojević kod zgrade F-9, kao i deo grada između Karađorđeve i Učiteljske ulice i Ulice Žikice Jovanovića – rekao je Radović.

On je podsetio da je u toku izrada urbanističkog projekta rekonstrukcije Bulevara Dositeja Obradovića, u kom će biti predviđeno još novih parking mesta.

– To sve govori da rukovodstvo grada na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem sa velikom pažnjom rešava i ovakve komunalne probleme u interesu i na korist naših građana – zaključio je Radović.

CENE PARKIRANJA

Javno preduzeće „Parking servis“ za sat vremena parkiranja u prvoj (crvenoj) zoni naplaćuje 46 dinara, dok za isti period parkiranja u drugoj (plavoj) zoni treba izdvojiti 30 dinara. Dnevna karta u obe zone košta 144 dinara.
Doplatna karta za one koji ne plate parkiranje je 1200 dinara, dok je mesečna stanarska karta 360 dinara.

Autor: Svetlana Ilić