Povelju, najviše klupsko priznanje, dobili su Grad Loznica i gradonačelnik Vidoje Petrović. Foto: TV Lotel

JUBILEJ: 50 GODINA BOKSERSKOG KLUBA LOZNICA

LOZNICA (11. oktobar 2018) – Vredan jubilej pola veka postojanja Bokserski klub Loznica obeležio je svečanom akademijom u Obrazovno-kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću. U prisustvu velikog broja bivših i sadašnjih članova, prisutne je pozdravio predsednik kluba Aleksandar Risimić, nekadašnji as i šampion.

– Klub je dao značajan pečat u jugoslovenskom i srpskom boksu. Prolazeći kroz lepe, ali i teške periode, bio je značajan protagonista „plemenite veštine“, dajući pun doprinos razvoju i afirmaciji ovog sporta. Zahvaljujemo svima koji su nas podržali i pomogli, posebno lokalnoj samoupravi koja je u svim prilikama i periodima stajala iza kluba – istakao je Risimić.

I ovog puta predstavnici Gradske uprave bili su uz klub, na čelu sa zamenikom gradonačelnika dr Radovanom Divnićem, gradskim menadžerom Dejanom Stalovićem, članom Gradskog veća zaduženim za sport Nenadom Radićem.

– Bokserski klub je sportski brend grada, koji je sa svojim uspešnim pojedincima stekao ugledno mesto u širim okvirima. Gradska uprava uvek je umela da prepozna napore i vrednosti ovog kolektiva i maksimalno ga podržava – naveo je Divnić.

Sleva: Aleksandar Risimić i Radovan Divnić. Foto: TV Lotel

Prijatnost plemenite veštine odisala je na sve strane u punoj sali zahvaljujući ogromnoj ljubavi i privrženosti klubu. Uz osvrt na istorijat kluba, evocirane su uspomene, sećalo se lepih vremena uz neizbežan podsetnik na brojne pojedinačne medalje, ali i osvojene tri ekipne titule državnog šampiona i prošle godine prvog regionalnog prvaka.

Bokserski klub podiže veliki ponos i ugled Loznice.

PRIZNANJA

Povelju, najviše klupsko priznanje, dobili su Grad Loznica i gradonačelnik Vidoje Petrović.

Najveće klupsko priznanje dobili su i pojedinci zaslužni za afirmaciju i popularizaciju boksa, gde su prednjačili bivši asovi: Aleksandar Popović, Stevan Popović, Milan Aćimović, Radislav Ljubinković, Milorad Gogić, Slavko Milošević, Milenko Radovanović, Dragan Vasiljević, Nebojša Filipović, Drago Nadarević, Dragan Spasojević, Dragomir Glišić, Radenko Đukanović, Dragan Bojić, Milenko Milić, Dušan Nikolić, Dragan Nikolić, Goran Vučković, Slavko Kuzmanović, Zoran Radić, Vuk Milisav Simić, Aleksandar Nikolić, Nenad Borovčanin.

Tu su bili i treneri kao značajni pregaoci: Stevan Raičević, Rade Jovanović, Milinko Kuzmanović, Branislav Simić, Stanko Rakić, Nema Robi, kao i lekari Milan Jovanović, Mile Lazarević, Milan Marković, Momir Grujić, Radovan Dragićević, Nikola Jakovljević.

Priznanja su uručena predsednicima, sekretarima i članovima uprave, počivšim članovima kluba i klupskim simpatizerima.

Zahvalnicu i plaketu dodeljene RTV Lotel primila Sanja Dimitrić Nešić. Foto: TV Lotel

Od kolektiva, priznanja su dobili Specijalna bolnica (B. Koviljača), Opšta bolnica, kompanija „Neli“, hotel „Rojal spa“, Policijska stanica u Loznici. Tu su i višegodišnji medijski pokrovitelji RTV Lotel, RTV Podrinje i „Lozničke novosti“. Priznanje je dobio i novinar Zoran Janković.

Autor: Zoran Janković

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.