Dejan Stalović. Foto: TV Lotel

LOZNICA: BESPLATAN AUTOBUSKI PREVOZ ZA NAJSTARIJE SUGRAĐANE

Lokalna samouprava za finansiranje besplatnog javnog autobuskog prevoza za starije građane izdvojila 13.400.000 dinara. Uručenje prvih kartica 16. juna.

LOZNICA (14. jun 2018) – Svi građani koji su navršili 65 godina i imaju prebivalište na teritoriji grada Loznice od 16. juna će uz odgovarajuću karticu, čiju izradu finansira lokalna samouprava, imati pravo na besplatnu vožnju gradskim i prigradskim autobuskim prevozom.

– Grad je za ovu vrstu usluge iz budžeta izdvojio 13.400.000 dinara, a na penzionerima, kao i na našim najstarijim sugrađanima je da spreme jednu fotografiju i sa njom se jave u najbliže udruženje penzionera – objasnio je gradski menadžer Loznice Dejan Stalović.

– Kao rezultat velikog broja sastanaka gradonačelnika Vidoja Petrovića sa udruženjima penzionera, na kojima se razgovaralo o položaju te populacije i šta sve može lokalna samouprava da uradi kako bi popravila njihov status i olakšala život, uvideli smo da je jedna od tih stvari i naša Odluka o socijalnoj zaštiti, u okviru koje svi naši sugrađani stariji od 65 godina imaju pravo na besplatan prevoz na teritoriji grada – istakao je Stalović.

– Na predlog gradonačelnika uradili smo rešenje kojim će sva lica sa teritorije grada starija od 65 godina imati pravo na povlasticu za gradsko-prigradski prevoz, a da bi ga ostvarili moraju da odu u najbliže udruženje penzionera, gde će popuniti zahtev uz priloženu fotografiju i važeću ličnu kartu – naveo je on.

Autor: Zoran Živanović

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.