Sa sastanka u Gradskoj upravi - realizacija planiranog u završnoj fazi. Foto: TV Lotel

LOZNICA: BRIGA O ROMSKIM NASELJIMA

Projekat će biti realizovan u mesnim zajednicama Gornji Dobrić, Jadranska Lešnica, Joševa i Lešnica. Ukupna vrednost projekta 283.000 evra, završetak do kraja godine.

LOZNICA (7. 6. 2018) – Projekat „Putevi za bolju budućnost – poboljšanje fizičke infrastrukture u romskim naseljima u Loznici“, koji od 2016. godine zajednički realizuju Grad Loznica i ovdašnje Udruženje građana „Iskra“, ušao je u završnu fazu realizacije koja podrazumeva rekonstrukciju puteva u nekoliko mesnih zajednica sa romskim stanovništvom na teritoriji Loznice, kao i izgradnju jednog sportskog igrališta.

Prema rečima člana Radnog tima za realizaciju i praćenje projekta Tomislava Arnautovića, cilj tog poduhvata je unapređenje životnih uslova u romskim zajednicama, a realizacija projekta obuhvatiće radove u mesnim zajednicama Gornji Dobrić, Jadranska Lešnica, Joševa i Lešnica.

Tomislav Arnautović, foto: TV Lotel

Vrednost projekta je 283.000 evra, od čega 85 odsto finansira Evropska unija (241.000 evra), dok je preostalih 15 odsto sredstava opredeljeno iz budžeta grada Loznice, a kako je Arnautović istakao, sličan projekat za romske zajednice u vrednosti od 56.000 evra realizovan je 2015. godine.

– Projekat traje ukupno 18 meseci, građevinski radovi su počeli 10. maja i nadamo se da će biti završeni u predviđenom roku od 120 dana, odnosno do polovine septembra – naveo je Arnautović i naglasio da bi do kraja godine projekat trebalo da bude kompletno završen.

Autor: Danica Pavlović

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.