Odeljenje za interne bolesti će posle rekonstrukcije i dogradnje dobiti još jedan sprat, nove postelje i savremeni lift. Foto: TV Lotel

LOZNICA: U TOKU REKONSTRUKCIJA TRI ODELJENJA OPŠTE BOLNICE

Za prvu fazu radova na adaptaciji i kompletnom uređenju Internog, Grudnog i Psihijatrijskog odeljenja u Opštoj bolnici u Loznici Vlada Srbije izdvojila 415 miliona dinara. Rok za završetak poslova – decembar.

LOZNICA (23. januar 2019) – Kao rezultat dogovora grada Loznice i rukovodstva ovdašnje Opšte bolnice (OB) sa Vladom Republike Srbije, u toj zdravstvenoj ustanovi je u toku rekonstrukcija objekata Internog i Grudnog odeljenja, a uskoro će početi radovi i na zgradi neuropsihijatrije.

Ti poslovi se odvijaju predviđenom dinamikom, a svi pacijenti su zbrinuti tako da bolnica funkcioniše bez problema.

Aleksandar Grahovac. Foto: TV Lotel

– Vlada Republike Srbije izdvojila je budžetska sredstva za rekonstrukciju sva tri objekta u kompleksu OB u Loznici – izjavio je nakon obilaska gradilišta predstavnik vladine Kancelarije za javna ulaganja Aleksandar Grahovac.

On je dodao da je Vlada posredstvom te kancelarije lozničkoj bolnici usmerila 415 miliona dinara bez PDV-a za prvu fazu radova i rekonstrukciju Internog i Grudnog odeljenja, kao i Odeljenja psihijatrije.

– Sve teče kako je planirano, nemamo primedbi i mogu da pohvalim izvođače, a plan je da ovaj posao bude okončan u decembru, a ako se ovako nastavi, možda bude završeno i ranije – naveo je Grahovac.

Vidoje Petrović. Foto: TV Lotel

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović tom prilikom je rekao da je ovaj projekat izuzetno važan za grad Loznicu jer će podići na viši nivo kvalitet pružanja zdravstvene zaštite građanima, i to u skladu sa najnovijim standardima.

– Ovo će pacijentima omogućiti bolji komfor, lekarima bolje uslove za rad, a opremanje najsavremenijim medicinskim aparatima i primena nove tehnologije omogućiće preciznu dijagnostiku, ali i lakše i efikasnije lečenje pacijenata – naveo je gradonačelnik.

– Ovo smo dugo čekali jer radovi ovakvog obima, kada su u pitanju finansijska sredstva, nezabeleženi su u istoriji grada Loznice – ocenio je Petrović.

On je precizirao da prva faza, koja je u toku, obuhvata rekonstrukciju objekata tri odeljenja od temelja, izgradnju još jednog sprata i ugradnju lifta na Internom odeljenju i parterno uređenje u krugu bolnice po najsavremenijim standardima.

Autor: Svetlana Ilić

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.