Vukova spomen-kuća uvek privlači mlade posetioce, posebno u dane Đačkog Vukovog sabora. Foto: M. Lukić

POČEO 47. ĐAČKI VUKOV SABOR: LEPOTA RADOSTI DETINJSTVA

Program Đačkog Vukovog sabora počeo sinoć u Vukovom domu kulture u Loznici i traje do nedelјe, 27. maja. Završna svečanost Sabora biće održana u subotu, 26. maja, sa početkom u 13 časova na otvorenoj pozornici u Tršiću.

LOZNICA (24. 5. 2018) – Ovogodišnji 47. po redu Đački Vukov sabor sinoć je u Vukovom domu kulture u Loznici svečano otvorila pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije (RS) Gabrijela Grujić, nakon čega je Malo pozorište „Duško Radović“ iz Beograda izvelo pozorišnu predstavu „Mali kaplar“, a bogat, raznovrstan i prigodan program za posetioce Đačkog Vukovog sabora u Tršiću i Loznici odvijaće se do nedelјe, 27. maja.

Tršić – u radionici starih zanata. Foto: TV Lotel

Program Đačkog Vukovog sabora nastavlјa se danas, najpre u Tršiću, gde je predviđen rad u kaligrafskoj radionici „Lepo pisanje, zaštitni znak srpskog jezika“, a potom i u Loznici, u Ulici Jovana Cvijića, gde će biti priređena radionica tkanja.

Od 17.30 časova planiran je nastup folklornih ansambala ispred Vukovog doma kulture, a zatim će učenici Osnovne škole (OŠ) „Jovan Dučić“ iz Beograda izvesti dečji mjuzikl „Vuk Stefanović Karadžić“, dok će potom uslediti koncert folklornih ansabala uz učešće Kulturno-umetničkog društva (KUD) „Karadžić“ iz Loznice, KUD „Frula“ iz Lipničkog Šora i folklornih sekcija iz Borine, Brasine, Bele Crkve, Draginca i Jadranske Lešnice.

Sutra će u Tršiću biti nastavlјen rad u okviru likovne radionice, dok će u lozničkoj Gimnaziji „Vuk Karadžić“ biti uručene nagrade učesnicima literarnog konkursa „Vukovo zvono“.

Autor: Danica Pavlović

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju.