Najnovije vesti Loznica Lotel Media Group

OD SUTRA BLAŽE MERE ZA GRAĐANE I POSLODAVCE

LOZNICA (20. april 2020) – Na današnjoj sednici Vlade, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke, donete su odluke u vezi sa ublažavanjem određenih mera u vezi sa sprečavanjem širenja virusa SARS-CoV-2 koji izaziva bolest COVID-19.

Građani stariji od 65 godina, moći će počevši od sutra, utorkom, petkom i nedeljom da izlaze u šetnju u trajanju od pola sata.

Oni će svojih pola sata za šetnju moći da iskoriste u periodu od 18 časova do 1 sat iza ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Od utorka, 21. aprila, biće dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.

Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru) od sutra će ponovo biti otvorene uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja korona virusa.

Vlada takođe poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu radom od sutra, 21. aprila.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Poslodavci su dužni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.