Svečani defile učesnika na ulicama Loznice. Foto: TV Lotel

ODRŽAN FESTIVAL FOLKLORA „RASPEVANO PROLEĆE“: REKORDAN BROJ UČESNIKA

Na otvaranju festivala u Lipničkom Šoru nastupilo ukupno 15 folklornih ansambala iz Srbije i Republike Srpske. Za petnaest godina od skromne i prvobitno zamišlјene dečije manifestacije, „Raspevano proleće“ preraslo u festival za odrasle međunarodnih razmera.

LOZNICA (24. 05. 2018) – U dvorištu Osnovne škole „Sveti Sava“ u Lipničkom Šoru organizovan je 15. Međunarodni festival folklora „Raspevano proleće“ u organizaciji tamošnjeg Kulturno-umetničkog društva (KUD) „Frula“. Festival je okupio ukupno 15 folklornih ansambala iz Srbije i Republike Srpske, a dan kasnije u Loznici i po prvi put u Banji Kovilјači održan je njihov svečani defile.

Slađana Bodiroga, foto TV Lotel

Direktorka festivala Slađana Bodiroga rekla je tim povodom da je „Raspevano proleće“ za petnaest godina koliko se organizuje od skromnog festivala prerastao u festival međunarodnih razmera, a da je od prvobitno zamišlјenog dečijeg festivala danas stasao u ozbilјan festival za odrasle.

Dragan Puljezević, foto TV Lotel

Predsednik KUD „Frula“ iz Lipničkog Šora Dragan Pulјezević istakao je da je ove godine festival okupio rekordan broj učesnika – 15 kulturno-umetničkih društava iz Srbije i Republike Srpske, a da su po prvi put pored dečjih sekcija, na festivalu nastupili i prvi folklorni ansambli društava.

Autor: Danica Pavlović

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju.