Foto: TV Lotel

ODRŽANI TAKMIČARSKI DANI MLADIH PREDUZETNIKA I INOVATORA

Priliku da predstavi svoje ideje i biznis planove imalo oko 180 učenika osnovnih i srednjih škola Mačvanskog okruga. Loznica kroz učeničke i studentske stipendije nagrađuje sve koji su vredni, koji se takmiče, postižu rezultate i najbolje su što jedan grad ima.

LOZNICA (4. april 2019) – U okviru manifestacije „Takmičarski dani mladih preduzetnika i inovatora“ namenjene deci uzrasta do 17 godina, koju Savez pronalazača Srbije realizuje širom naše zemlje, Loznica je bila domaćin mladima iz Mačvanskog upravnog okruga koji su pokazali kako mogu svoja znanja primeniti u rešavanju konkretnih zadataka.

– Mi već duže vreme pričamo o dualnom obrazovanju koje u suštini predstavlja sintezu teorije koju su učenici stekli u školama i praktičnih iskustava iz kompanija i radnih organizacija. Danas je prilika da vidimo kako se učenici snalaze u nečemu što je novo – rekao je tim povodom pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Đokić.

Foto: TV Lotel

– Mislim da svi pojedinci i sve ekipe koje su bili na takmičenju ne samo da se bore za svoj rezultat nego na jedan način promovišu sebe i svoju školu, lokalnu samoupravu, a kada se budu takmičili izvan naše zemlje, promovisaće Srbiju – dodao je on.

Prema njegovim rečima, Loznica kroz učeničke i studentske stipendije nagrađuje sve koji su vredni, koji se takmiče, postižu rezultate i najbolje su što jedan grad ima.

Đokić je podsetio da grad ima konkurs „Moja ideja za moju Loznicu“, putem kog će oni koji imaju duh inovativnosti doći do izražaja sa svojim idejama i ocenio da lokalne samouprave, pa i cela Srbija, treba više da ulažu u one koji su „primer u svemu“.

Pred prepunom dvoranom Vukovog doma kulture priliku da predstavi svoje ideje i biznis planove imalo je oko 180 učenika osnovnih i srednjih škola Mačvanskog okruga.

– Osnovna vrednost ove ideje je pre svega u razvijanju kreativnosti kod najmlađih sugrađana i njihovoj spremnosti da se upoznaju sa preduzetničkim idejama, kako praviti biznis planove i kako na pravi način ući u privredne i preduzetničke vode – istakao je gradski menadžer Loznice Dejan Stalović.

Foto: TV Lotel

Predsednik Saveza pronalazača Srbije Slobodan Simić zahvalio se na svesrdnoj podršci u organizovanju manifestacije rukovodstvu grada na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, koji je, prema njegovim rečima, pokazao visoku socijalnu svest za ovaj poseban događaj.

Takmičenje je podržala Vlada Srbije, a organizator je bio Savez pronalazača Srbije, koji broji više od 1000 članova i najstarija je institucija u Srbiji.

Autor: Zoran Živanović