Novi hram posvećen Prepodobnoj mati Angelini. Foto: M. Lukić

OSVEŠTANI ZVONA I KRSTOVI NOVE CRKVE U VOĆNJAKU

LOZNICA (8. novembar 2018) – Episkop šabački vladika Lavrentije sa sveštenstvom Eparhije šabačke osveštao je zvona i krstove na novoj Crkvi Prepodobne mati Angeline u Voćnjaku, čija gradnja je započeta pre četiri godine, a sa koje su se protekle nedelje prvi put oglasila crkvena zvona.

Činu osvećenja prethodilo je služenje Svete liturgije, a obraćajući se brojnim okupljenim meštanima Voćnjaka i vernicima iz Podrinja, vladika Lavrentije je rekao da su krst i zvona dva najveća i najlepša simbola pravoslavlja.

Vladika Lavrentije osveštao zvona i krstove nove crkve. Foto: M. Lukić

– Krst je čuvar cele vaseljenje, ukras ljudi, demonima rana, vernicima radost, a zvono će biti glas vaše savesti – naveo je vladika i dodao da će zvona na hramu okupljati ljude u mnogim prilikama i pozivati ih na molitvu.

Arhijerejski namesnik loznički protojerej Dragan Bajić istakao je da je nova crkva uzvišeno delo koje će narod i sadašnje generacije ostaviti u istoriji i letopisu Voćnjaka.
Na dan osvećenja hrama, koje je planirano za iduću godinu, svako od crkvenih darodavaca biće nagrađen gramatom i zahvalnicom.

Autor: Danica Pavlović