Počelo skidanje starog parketa u dvorani Sportskog centra. Foto: Redakcija

POČELA ZAMENA PARKETA U HALI SPORTSKOG CENTRA „LAGATOR“

Zamena poda u hali Sportskog centra „Lagator“ obuhvatiće izradu nove potkonstrukcije, ugradnju novog parketa i obeležavanje linija terena na igralištu. Vrednost radova 11,5 miliona dinara.

LOZNICA (13. septembar 2018) – Od 2. septembra, kada je završena ovogodišnja kupališna sezona na otvorenim bazenima Ustanove za fizičku kulturu (UFK) „Lagator“, počele su aktivnosti na uređivanju i rekonstrukciji sportske hale u istoimenom lozničkom sportskom centru, a prva u nizu aktivnosti planirana za predstojeći jesenji rad ustanove biće zamena parketa na košarkaško-rukometno-odbojkaškom igralištu.

– Od početka ovog meseca do proteklog utorka radilo se na skidanju starog parketa, a predstojeći radovi obuhvatiće izradu nove potkonstrukcije, ugradnju novog parketa i obeležavanje linija terena na igralištu. Planirani rok za završetak radova je do kraja septembra – rekao je za „Loznički nedeljnik“ direktor UFK „Lagator“ Željko Marjanović.

Kako je istakao, parket će biti rađen u skladu sa najvišim standardima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA standard), a vrednost novog parketa je 11,5 miliona dinara, što će biti finansirano sredstvima iz budžeta grada Loznice.

Željko Marjanović. Foto: Redakcija

Marjanović je naglasio i da je na tenderu za izvođača radova odabrana renomirana beogradska firma koja je uređivala neke od najznačajnijih sportskih hala u Srbiji (Beogradsku arenu, Sportski centar „Čair“ u Nišu, Sportsku dvoranu „Pendik“ u Novom Pazaru i druge hale sa odličnim referencama), te da je parket uvozni „Junkers“ iz Danske, veoma visokog kvaliteta.

– Cilj nam je da halu opremimo i uredimo tako da u bliskoj budućnosti postane odgovarajući prostor za takmičenja u različitim sportovima, uključujući i odigravanje svih zvaničnih, međunarodnih sportskih utakmica – objasnio je Marjanović.

Istakao je da će ovdašnji sportski klubovi deo svojih aktivnosti koje bi u dvorani trebalo da realizuju tokom ovog meseca, pomeriti za oktobar, a da je dobro što postoje dva alternativna rešenja – sportske hale u Banji Koviljači i u Lešnici, koje će omogućiti neometano i blagovremeno odvijanje planiranih radnji.

Autor: Danica Pavlović

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.