Foto: Redakcija

POČELO PRAZNIČNO UKRAŠAVANJE GRADA

LOZNICA (12. decembar 2019) – Tradicionalno pred novogodišnje i božićne praznike gradske ulice u Loznici, posebno centralne, dobiće dekorativnu prazničnu rasvetu, a taj posao ovdašnje Javno preduzeće za upravljanje, planiranje i projektovanje „Loznica razvoj“ počelo je da realizuje u prvim danima ovog meseca, potvrđeno je iz tog preduzeća za „Loznički nedeljnik“.

Novogodišnja rasveta već je postavljena u delu Ulice Jovana Cvijića (pešačka zona), a kao i uvek u ovo doba godine u narednom periodu ta ulica će biti ukrašena u celosti, kao i Pašićeva ulica, Trg Vuka Karadžića i Trg Jovana Cvijića.

Kao i prethodnih godina biće okićeni i svi prilazi gradu – Šabački put, odnosno Ulica Kneza Miloša, Valjevski put i Ulica Vojvode Putnika, kao i ulaz iz pravca graničnog prelaza „Trbušnica“.

U narednom periodu biće postavljen svetleći nakit različitog oblika i vrsta na kružnim tokovima, a posebni dekorativni elementi postali su već ustaljeno praznično obeležje Ulice Jovana Cvijića.

Rukovodeći se merama štednje i racionalnim trošenjem sredstava iz budžeta po već ustaljenom pravilu domaćinskog poslovanja ulažu se mala sredstva i to prvenstveno za popravku nakita od prethodnih godina, a delom i za kupovinu novih ukrasa.

Planirano je da ukrasna svetleća dekoracija, postavljena povodom novogodišnjih i božićnih praznika, bude u funkciji do 15. januara naredne godine, a potom će biti uklonjena.

Autor: Danica Pavlović