Foto: TV Lotel

PODRŠKA SRPSKOJ NAPREDNOJ STRANCI ZA REALIZACIJU NOVIH PROJEKATA

LOZNICA (18. jun 2020) – Srpska napredna stranka u Loznici na predstojeće lokalne izbore izlazi sa punom listom, sa 59 kandidata na kojoj su, kako je rekao nosilac te liste Vidoje Petrović, objedinjeni mladost i iskustvo, sa velikim brojem žena među kandidatima.

On je na današnjoj konferenciji za novinare pozvao sugrađane da u nedelju, 21. juna kako za lokalne tako i parlamentarne izbore, daju podršku listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“ pod rednim brojem 1, jer će njihova podrška značiti podršku za niz novih projekata u Loznici.

„Politika koju smo vodili u prethodnom periodu, u odlazećem mandatu, i politika koju ćemo voditi i za šta se zalažemo i za nju tražimo podršku naših sugrađana, biće u potpunosti sprovedena“, garantuje Petrović.

Podsetio je da je za prethodne lokalne izbore 2016. godine napravljen svojevrsni dogovor sa Lozničanima, i konstatovao da je SNS sva obećanja koja su tada data u potpunosti ispunila.

„Obećali smo fabrike, nova radna mesta, nove puteve, parkinge, obdaništa, nove sportske terene, podršku mladima, povratak mladih u grad, da će početi radovi na izgradnji brze saobraćajnice od Loznice do Šapca. Obećali smo ogromna ulaganja u zdravstvo i obrazovanje. Iza nas je više stotina kilometara urađenih lokalnih puteva, oko 700 parking mesta, tri rekonstruisana objekta Opšte bolnice, obnovljen Kur-salon, izgrađen Naučno-obrazovno-kulturni centar u Tršiću“, rekao je Petrović.

Foto: TV Lotel

Kako je istakao, rekonstruisana je železnička pruga od Malog Zvornika preko Loznice do Šapca, zgrada Železničke stanice u Loznici i posle 13 godina ponovo na toj relaciji uspostavljen putnički železnički saobraćaj, a prošireni su i kapaciteti Predškolske ustanove „Bambi“ za novih 450 mesta.

Ulagalo se u podizanje nivoa energetske efikasnosti, u uređenje blokovskih parkirališta, a sve u cilju da se od Loznice napravi bolje mesto za život.

„Obećali smo da će grad u budućnosti biti svojevrsna zelena oaza, uredili smo puteve, trotoare, postavili savremeni mobilijar, značajno smo ulagali u zelenilo i sadnju novih sadnica drveća, a kako bismo očuvali i unapredili životnu sredinu oslobodili smo se oko 80 odsto otpada koji je istorijsko nasleđe iz fabrike „Viskoza“, iz Zajače i FAK-a“, precizirao je.

Prema njegovim rečima, grad je promovisan na najbolji način. Postao je otvoren grad u koji dolaze najviši državnici, od predsednika Srbije, ministara, premijera, predstavnika diplomatskog kora i drugih uglednih zvanica poput patrijarha srpskog Irineja i igumana manastira Hilandar Metodija.

„Loznica je zaista postala deo sveta, postala je svet i to smo uspeli zahvaljujući snažnoj podršci naših građana na čemu im se ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujem. Po ko zna koji put potvrđujemo da kada svi radimo zajedno, kada se okupimo oko onoga što je najvrednije, a to su naši ljudi, mladost, briga o mladima, ali i briga o našim najstarijim sugrađanima, onda rezultati ne mogu da izostanu“, naglasio je Petrović.

Naveo je da treba da budemo ponosni na projekat „Loznica najboljima“, u okviru kojeg su pozvani najbolji Lozničani, obrazovani, mladi ljudi koji su završili studije na najuglednijim fakultetima u zemlji i inostranstvu sa najvišim ocenama, a prva grupa izabranih, njih 20, već rade na projektu „Loznica u budućnosti“.

Građanima je poručio da u nedelju, 21. juna, izađu na izbore i daju podršku listi SNS jer će to biti podrška za nove projekte, nove fabrike, nova radna mesta.

Foto: TV Lotel

„Tražimo podršku za nove puteve, tržnicu, gradsku garažu koju ćemo graditi, za novo obdanište, za završetak hirurško-ginekološkog bloka i završetak rekonstrukcije cele bolnice koja će biti jedna od najsavremenijih u Srbiji, za rešavanje pitanja vodosnabdevanja u Gornjem Jadru. Tražimo podršku da u septembru krenemo sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, podršku za nove školske hale u lozničkoj Gimnaziji, OŠ u Jadranskoj Lešnici, da i dalje nastavimo sa ekspanzivnom realizacijom projekta „Loznica najboljima“, da vratimo mlade u Loznicu“.

Najavio je i da će za nekoliko nedelja početi izgradnja najsavremenijeg inovacionog centra u Ulici Miodraga Borisavljevića kod Srednje tehničke škole.

„To je naš program. Program rada, ljubavi prema Loznici i saradnje sa našim sugrađanima“, istakao je i zaključio da je podška predsednika Srbije Aleksandra Vučića i svih iz SNS garant da će Loznica nastaviti svoj put ka vrhu.

Autor: Danica Pavlović