Jovan Miladinović, foto: Redakcija

PROTIV KOMARACA I SA ZEMLJE I IZ VAZDUHA

Larvicidni tretmani za suzbijanje larvi komaraca biće obavlјani sa zemlјe, dok će adulticidni tretmani za suzbijanje odraslih komaraca biti vršeni i sa zemlјe i iz vazduha. Za to će biti angažovano najmanje jedanaest specijalizovanih vozila i tri aviona.

LOZNICA (31. 05. 2018) – Iz budžeta grada Loznice za ovu godinu izdvojeno je 5.900.000 dinara za sprovođenje postupka dezinsekcije i 3.390.000 dinara za deratizaciju, a mere suzbijanja larvi i odraslih komaraca biće obavlјene nakon što Polјoprivredni fakultet iz Novog Sada dostavi rezultate analize i kontrole brojnosti tih insekata na teritoriji našeg grada.

Načelnik Odelјenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Loznice Jovan Miladinović rekao je za „Loznički nedelјnik“ da je Gradsko veće usvojilo program kojim je određeno preduzimanje mera dezinsekcije i deratizacije za tekuću godinu.

On je naglasio da su u Loznici sprovedene javne nabavke za sistematsko suzbijanje komaraca, a da je izvođač radova Privredno društvo „Ekodez“ iz Beograda.

– Početkom maja zabeležene su visoke temperature i velika vlažnost vazduha, što je pogodovalo rastu populacije komaraca i proteklog ponedelјka Polјoprivredni fakultet iz Novog Sada zvanično je započeo nadgledanje i kontrolu, a od dobijenih rezultata zavisiće koje ćemo akcije preduzimati u narednom periodu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena – istakao je Miladinović.

Autor: Danica Pavlović

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.