Vladimir Elez, foto: redakcija

REČ GLAVNOG UREDNIKA: NEZABORAVNO „MILOSRĐE“ ZLA

Posle italijanskog i naš parlament će utvrditi posledice upotrebe municije s osiromašenim uranijumom u agresije NATO-a na našu zemlјu. Alijansa neprekidno, pa i u najnovijem saopštenju, tvrdi da lokacije sa osiromašenim uranijumom „nisu značajne po pitanju rizika za zdravlјe lјudi“.

LOZNICA (24. 05. 2018) – Skupština Srbije je odlukom o formiranju Komisije za utvrđivanje posledica oružane agresije NATO-a na našu zemlјu 1999. godine, sa posebnim osvrtom na posledice upotrebe projektila sa osiromašenim uranijumom po zdravlјe lјudi i životnu sredinu, pokrenula svestrano važan proces, čiji će ishod biti utvrđivanje sveobuhvatne i pune istine.

Tu inicijativu predsednice republičkog parlamenta Maje Gojković podržale su ne samo stranke vladajuće većine nego i opozicione političke grupacije.

Ukazujući na potrebu formiranja skupštinske komisije predsednica je ukazala da „imamo obavezu prema građanima da im nakon iscrpnog rada saopštimo istinu jer je to (agresija NATO-a i upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom) zločin bez presedana.

Na taj način će se, van svake sumnje, neposredno ili posredno, u žiži stručne, političke i najšire javnosti, kako u Srbiji tako i u svetu, naći još jedno nezaobilazno, mnogostruko važno i dalekosežno pitanje.

Autor: Vladimir Elez

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju.