Ocena Saveta: migranti nisu opasnost za Loznicu. Foto: TV Lotel

SAVET ZA BEZBEDNOST: MIGRANTI SAMO U PROLAZU KROZ LOZNICU

LOZNICA (11. oktobar 2018) – Savet za bezbednost Skupštine grada Loznice održao je redovnu sednicu na kojoj je razmatrana ukupna bezbednosna situacija na području grada sa posebnim osvrtom na pojačano prisustvo ilegalnih migranata koje je primetno u poslednjem vremenskom periodu, saopštio je taj organ.

Kako piše u saopštenju, razmatrani su izveštaji državnih organa u čijim nadležnostima je ovo pitanje i zajednički je konstatovano da situacija nije alarmantna, kao i da nema većih bezbednosnih rizika u ovom trenutku za građane Loznice i njihovu imovinu.

Saopšteno je da je Loznica samo prolazna tačka na ruti migranata i da oni nemaju nameru da se zadrže i ostanu u našem gradu.

Dogovorena je dalja saradnja republičkih i gradskih organa, intenziviranje međusobne komunikacije, razmene informacija o stanju na terenu, kao i uključivanje drugih subjekata i saveta mesnih zajednica kako bi na što bolji način informisali naše sugrađane i sprečili pojavu eventualnih bezbednosnih rizika, navodi se u saopštenju.