Lomljenje slavskog kolača uz učešće gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića i drugih predstavnika lokalne samouprave

SLAVA I JUBILEJ BIBLIOTEKE VUKOVOG ZAVIČAJA

Slavskom svečanošću u Biblioteci Vukovog zavičaja obeležena krsna slava ustanove – Sveti Ćirilo i Metodije. U čitaonici otvorena izložba posvećena osnivaču Biblioteke – proti Ignjatu Vasiću.

LOZNICA (31. 05.2018) – U Biblioteci Vukovog zavičaja, koja postoji 150 godina, protekle sedmice obeležena je krsna slava ustanove Sveti Ćirilo i Metodije. Sem zaposlenih, ceremoniji su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, prijatelјi ove ustanove i drugi gosti.

Slavsku čestitku zaposlenima Biblioteke uputio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, koji je rekao da je to prilika za osvrt na ono što je do sada urađeno u ovoj ustanovi.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, foto: Gradska uprava

On je podsetio da minulih godina Biblioteka nije dobila samo novi sjaj i izgled nego i veću površinu, pa sada raspolaže radnim prostorom od 700 metara kvadratnih što, kako je ocenio, nije dovolјno, pa će grad nastaviti sa ulaganjem u ovu ustanovu.

– Naš je zadatak da obezbedimo više sredstava za nabavku većeg broja knjiga kako bismo se uklopili u prosek jedne i po knjige po glavi stanovnika – poručio je gradonačelnik tom prilikom, poželevši još veći broj članskih kartica i korisnika koji će koristiti knjižni fond te ustanove.

– Imajući na umu da je ovo vreme koje pripada informacionim tehnologijama, kada putem interneta možemo mnogo toga ili gotovo sve imati ispred sebe, mislim da je jako važno očuvati draž držanja knjige u rukama i, naravno, čitanje – naglasio je Petrović.

Autor: Sanja Dimitrić Nešić

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.