Foto: TV Lotel

U KLUPCIMA PONOVO KOPNENA VOJSKA

U oktobru otvaranje kasarne „Klupci“, u kojoj će biti angažovano 150 profesionalnih vojnika i 25 civilnih lica. Veća bezbednost, smanjenje rizika i brže reagovanje u kriznim situacijama.

LOZNICA (5. septembar 2019) – U Loznici će ponovo, posle dvanaest godina, biti otvorena kasarna u kojoj će biti formirana nova jedinica Prve brigade kopnene vojske, za šta je raspisan i konkurs za profesionalne vojnike koji će nakon završene obuke moći da se zaposle u kasarni „Klupci“, čije renoviranje je u toku i koja će početi sa radom u oktobru.

– U Gradskoj upravi Loznice održan je radni sastanak sa predstavnicima Vojske Srbije i medijima sa ciljem obaveštavanja javnosti o pomenutom poduhvatu, što će višestruko doneti koristi lokalnoj zajednici – rekao je tom prilikom pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Đokić.

Foto: TV Lotel

– Mi se radujemo što će ponovo posle 12 godina biti formirana jedinica Vojske Srbije sa sedištem u Loznici, što je u maju najavio i sam predsednik države Aleksandar Vučić na vojnoj paradi u Nišu – naveo je Đokić.

– To će višestruko značiti za naš grad, prvo zbog podizanja na viši nivo opšte bezbednosti, čime će biti smanjeni rizici, izazovi i pretnje, a drugo, jer će se brže reagovati u vanrednim situacijama kao što su to bile katastrofalne poplave koje su u 2014. godini pogodile loznički kraj – ocenio je on.

Foto: TV Lotel

– Zatim tu su i nova zapošljavanja profesionalnih vojnika pretežno iz našeg kraja, ali i civilnih lica, doseljavanja komandnog oficirskog i podoficirskog kadra sa porodicama, učešće naših privrednih subjekata u dopremanju opreme i dobavljanju hrane za vojni garnizon i čitav niz drugih pogodnosti – ukazao je Đokić.

Referent za odnose sa javnošću Vojske Srbije major Milan Burmudžija izvestio je na sastanku predstavnike lokalnih medija o detaljima konkursa kojim je predviđena starosna granica od 18 do 30 godina kao uslov za prijavu, odslužen vojni rok sa oružjem i završena bar osnovna škola, a mogu konkurisati i muškarci i žene.

Predviđeno je da u novoj jedinici Prve brigade kopnene vojske bude zaposleno 150 profesionalnih vojnika. U kasarni „Klupci“ biće zaposleno i 25 civilnih lica koja će raditi kao službenici, a za ta radna mesta biće raspisan konkurs u septembru.

Autor: Svetlana Ilić