U SUSRET IZBORIMA ZA ČLANOVE SAVETA MZ: GRAĐANI U NEDELJU ODLUČUJU

U svih 56 mesnih zajednica građani će tajnim glasanjem odlučiti kome će poveriti naredni četvorogodišnji mandat. Birališta će biti otvorena u nedelju od 8 do 18 časova.

LOZNICA (27. novembar 2019) – Predsednica Skupštine grada Loznice Milena Manojlović Knežević 25. oktobra donela je odluku o raspisivanju izbora za članove saveta mesnih zajednica (MZ), koji će biti održani 1. decembra, a izborne radnje su počele mesec dana ranije.

– Odmah po donošenju odluke o raspisivanju izbora u mesnim zajednicama Izborna komisija je započela sa radom i u skladu sa tim donela je Uputstvo o sprovođenju izbora, uz koje je odštampan i set obrazaca neophodnih za izborne radnje – rekao je načelnik Gradske uprave Loznice Vladimir Radojčić za „Loznički nedeljnik“.

Foto: Redakcija

On je podsetio da su izborne radnje počele 1. novembra, a njihov početak je bio prijavljivanje kandidata koje je trajalo do 15. novembra u ponoć.

Novom odlukom o mesnim zajednicama kojih na teritoriji grada Loznice ukupno ima 56 uređuju se poslovi koje obavlja mesna zajednica i njen savet, postupak izbora i raspuštanja saveta, finansiranje i saradnja sa drugim organizacijama.

Od 56 mesnih zajednica, po devet članova imaće sedam mesnih zajednica, u četrnaest će biti po sedam članova, po pet članova će imati 24 MZ, dok će po tri člana saveta imati 11 mesnih zajednica, a biće izabrani kandidati koji dobiju najveći broj glasova u odnosu na broj članova saveta.

– Mandat članova saveta traje četiri godine, odnosno do izbora novog saveta – naveo je Radojčić i podsetio da će izbori u mesnim zajednicama biti održani u nedelju u periodu od 8 do 18 časova.

Autor: Svetlana Ilić