Foto: TV Lotel

U TOKU KONKURS ZA UPIS DECE U PREDŠKOLSKU USTANOVU „BAMBI“

Po isteku roka za podnošenje zahteva za upis dece u predškolsku ustanovu stručna komisija će razmatrati pristigle zahteve dve nedelje i dati prve rezultate, nakon čega je ostavljen rok od 8 dana za podnošenje žalbi. Konačni rezultati konkursa biće objavljeni 20. juna.

LOZNICA (16. maj 2019) – Predškolska ustanova (PU) „Bambi“ u Loznici raspisala je konkurs za upis dece u tu ustanovu za radnu 2019/20. godinu koji će trajati do 24. maja, a planirano je da u ovoj godini otvaranjem rekonstruisanog objekta „Bambi“ u Loznici i izgradnjom novog objekta iste namene u Lozničkom polju budu prošireni kapaciteti za prijem mališana čime će potpuno biti ukinute liste čekanja.

Kako je za naš list rekla diretkorka PU „Bambi“ Ivana Savić konkurs je raspisan za celodnevni i poludnevni boravak dece, a svi uslovi konkursa i neophodna dokumentacija koju bi roditelji trebalo da pribave istaknuti su na objektima predškolske ustanove i dostupni su na sajtu www.bambilo.rs.

Naglasila je da su roditelji koji bi želeli da konkurišu za pripremni predškolski program u trajanju od četiri sata dužni da od dokumentacije donesu izvod iz matične knjige rođenih, lekarsko uverenje o zdravstvenom stanju deteta i potvrdu da je dete vakcinisano.

– Kontaktirali smo i roditelje koji su prošle godine konkurisali i ostvarili dovoljan broj poena, ali zbog nadogradnje objekta „Bambi“ njihova deca nisu krenula na nastavu i obavestili ih da je neophodno da obnove zahtev. Dakle, ti roditelji, kao i stari korisnici koji već pohađaju nastavu ne pribavljaju dokumentaciju – istakla je Savićeva.

Foto: TV Lotel

Prema njenim rečima, neophodno je i da korisnici koji obnavljaju zahtev izmire svoja dugovanja zaključno sa mesecom februarom, a predviđeni rok za potpisivanje novih ugovora je od 15. do 30 avgusta.

– Posle isteka roka za podnošenje zahteva za upis stručna komisija će razmatrati zahteve dve nedelje i dati prve rezultate, nakon čega je predviđen rok od 8 dana za podnošenje žalbi. Konačni rezultati konkursa biće objavljeni 20. juna – objasnila je Savićeva i dodala da će tačan broj slobodnih mesta biti poznat nakon što stariji korisnici obnove svoje zahteve.

Cena celodnevnog boravka dece u PU „Bambi“ iznosi 5000 dinara, a prema rečima direktorke ustanove za različite kategorije dece predviđene su i određene pogodnosti.

Kako je istakla, svako treće dete upisano u tu ustanovu ima pravo na besplatan boravak, dok roditelji koji imaju dvoje dece, a prosek mesečnih primanja im je niži od 20.000 dinara ostvaruju pravo na umanjen iznos cene boravka za drugo dete.

Pravo na popust od 20 odsto od ukupnog iznosa imaju i samohrani roditelji, kao i roditelji čija deca borave u celodnevnom pripremnom predškolskom programu.

– Najlepša stvar za ovu godinu je da će nadogradnja objekta „Bambi“ u Loznici biti završena i da će uz pomoć Vlade Republike Srbije početi izgradnja novog obdaništa u Lozničkom polju sa kapacitetom od 270 mališana čime će definitivno biti ukinute liste čekanja – zaključila je Savićeva.

U PU „Bambi“ trenutno boravi 770 mališana u celodnevnom boravku, 507 dece u pripremnom predškolskom programu, kao i oko 300 dece u poludnevnim, četvoročasovnim i dvočasovnim igraonicama.

Autor: Danica Pavlović