Foto: Redakcija

U TOKU REKONSTRUKCIJA TRIBINA U HALI SPORTSKOG CENTRA „LAGATOR“

Za zamenu stolica, učvršćivanje i farbanje metalne konstrukcije i betonskih elemenata iz budžeta Grada Loznice biće utrošeno 8,5 miliona dinara. Rok za završetak predviđenih radova – mesec dana.

LOZNICA (2. oktobar 2019) – Rekonstrukcija u sportskoj dvorani Ustanove za fizičku kulturu (UFK) „Lagator“ u Loznici počela je u ponedeljak, 23. septembra, i trebalo bi da traje tridesetak dana, što je rok predviđen za završetak radova, a biće zamenjeno ukupno 1800 stolica na tribinama uz učvršćivanje i farbanje metalne konstrukcije, kao i betonskih delova.

Taj poduhvat u celosti se finansira sredstvima iz gradskog budžeta u ukupnom iznosu od 8,5 miliona dinara, a kako je za naš list rekao direktor ustanove Dejan Dimitrijević, stolice na tribinama nisu menjane punih 35 godina, odnosno od otvaranja Sportskog centra.

Foto: TV Lotel

Podsetio je da je prošle godine rekonstruisan parket na košarkaško-rukometno-odbojkaškom igralištu u dvorani, rađen po FIBA standardima, čime je omogućeno da se u toj ustanovi ubuduće, u skladu sa najvišim standardima Međunarodne košarkaške i rukometne federacije, održavaju zvanične državne i međunarodne utakmice, a vrednost te investicije iznosila je 11,5 miliona dinara.

Naglasio je i da su u prethodnom periodu nabavljeni profesionalni koševi, a u skladu sa IHF standardima i profesionalni golovi za rukomet i mali fudbal.

– Očekujem da ćemo u narednom periodu, uporedo sa obnovom tribina, početi i rekonstrukciju mokrih čvorova koji su namenski pravljeni za potrebe publike. To će biti ogromna investicija, od izuzetnog značaja, koja će obuhvatiti kompletnu zamenu stolarije i sanitarija – najavio je Dimitrijević.

Kako je istakao, trenutni radovi ne ometaju redovne sportske aktivnosti tako da loznički odbojkaši, košarkaši i rukometaši mogu neometano da treniraju kako bi se adekvatno pripremili za predstojeće sportsko prvenstvo.

– Zahvaljujem se gradskom rukovodstvu na njihovoj podršci, svim medijima koji objektivno izveštavaju o dešavanjima u gradu, kao i našim sugrađanima. Naš grad postepeno dobija sasvim nov izgled i mislim da zajedničkim radom Loznicu možemo podići za stepenik više, a njen trenutni položaj je svakako ponos za sve nas – zaključio je Dimitrijević.

Kako je istakao, ljubitelji sporta će u UFK, bez obzira na trenutne radove, moći da isprate sva sportska dešavanja i sportske susrete koji su najavljeni za kraj septembra i sredinu idućeg meseca.

Autor: Danica Pavlović