Foto: TV Lotel

VAKCINISANJE ISKLJUČIVO PO POZIVU I U ZAKAZANOM TERMINU

LOZNICA (26. januar 2021) – Vlada Republike Srbije donela je odluku da će od danas (26. januar) na svim punktovima za vakcinaciju moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije.

Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra, jer u interesu javnog zdravlja nije da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin.

Svi građani dobiće vakcinu u skladu sa prioritetima, a ta odluka doneta je iz razloga što se svakog dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

Upućen je apel građanima da poštuju procedure prijave i same vakcinacije.

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega će građani blagovremeno dobiti vreme i mesto vakcinacije, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno.

Svi građani to mogu učiniti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs, a ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

Podsećamo sve građane da bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova.

Bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije.

Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajednilkog cilja, a to je konačna pobeda nad korona virusom.