Foto: Gradska uprava

VEST O IZGRADNJI INOVACIONOG CENTRA U LOZNICI VODEĆA IZ TE OBLASTI

Inovacioni startap centar biće namenjen sprovođenju programa i obuka za mlade u oblasti izrade investicionih rešenja za digitalizaciju javne uprave na teritoriji našeg grada. Vest o njegovoj gradnji vodeća je među šest prvoplasiranih informacija u prošloj godini u oblasti telekomunikacija i IT sektora.

LOZNICA (20. januar 2021) – Investicije u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija privukle su najveću pažnju čitalaca na portalu E – kapije, a na prvom mestu interesovanja na listi tog portala nalazi se vest iz Loznice o početku izgradnje Inovacionog startap centra, odnosno Smart siti centra, saopšteno je iz Gradske uprave Loznice.

Reč je o centru u kojem će se sprovoditi programi i obuke za mlade u oblasti izrade investicionih rešenja za digitalizaciju javne uprave na teritoriji našeg grada.

Cilj projekta je osnivanje što većeg broja startap kompanija koje će razvijati inovaciona rešenja u digitalizaciji javnog sektora što će doprineti zapošljavanju i sprečiti odlazak mladih.

„Ova vest iz Loznice vodeća je u grupi od šest prvoplasiranih informacija u prošloj godini koje se vezuju za oblast telekomunikacija i IT sektora“, navedeno je u saopštenju.

Na drugom i trećem mestu je vest o novim naučno-tehnološkim parkovima u Novom Sadu i Nišu, slede vesti o novim vrstama usluga putem SIM kartice, plaćanje skeniranjem kodova i najavljena izgradnja naučnog centra i razvojnog kampa u Novom Sadu.

U saopštenju se ističe da je to značajan i veliki uspeh u prošloj godini koja je obeležena pandemijoj virusa korona, jer su informacione tehnologije ostvarile rast od 7 odsto na srpskom tržištu i dostigle vrednost od 600 miliona dolara, što je razlog više da se poseban akcenat stavi na razvoj mladih i inovativnih kompanija ulaganjem u taj sektor.

Autor: Danica Pavlović