Foto: TV Lotel

ZASEDALO GRADSKO VEĆE U LOZNICI

Predstoji formiranje više radnih grupa, u različitim sferama društvenog života, koje će u neposrednim susretima sa lokalnim udruženjima građana omogućiti da iskažu i predstave svoje aktivnosti za koje se sredstva obezbeđuju iz gradske kase. Saopšteno da će ovog meseca početi izgradnja novog gradskog stadiona, kao i da je raspisan javni konkurs za izgradnju obdaništa u Lozničkom polju.

LOZNICA (13. januar 2021) – Gradsko veće u Loznici je na svom redovnom zasedanju donelo niz odluka o raspisivanju javnih poziva za godišnje programe budžetskog finansiranja u oblasti sporta, kulture, projekata crkava i verskih zajednica, kao i u oblasti socijalne zaštite.

Iz Gradske uprave je saopšteno da je na sednici ocenjeno da su u Loznici ostvareni kvalitetni pomaci zbog čega je razumljivo svako zalaganje da se u cilju još boljeg povezivanja takva praksa dodatno unapredi i sagleda mogućnost u kojim oblastima ima još više prilike da se naš grad predstavi naprednijim i prepoznatljivijim.

Dogovoreno je da se formira više radnih grupa koje će posetiti sva lokalna udruženja građana kojima će na taj način biti omogućeno da neposredno iskažu i predoče svoje aktivnosti za koje se sredstva obezbeđuju iz gradske kase, kako bi se unapredili potencijali grada i stvorila što jača osnova za predstavljanje Loznice boljim i lepšim mestom za život, kao i do sada.

Foto: TV Lotel

Saopšteno je i da će do kraja meseca početi radovi na izgradnji novog fudbalskog stadiona, kao i da je raspisan javni konkurs za izgradnju tri dečja obdaništa u Srbiji među kojima je i obdanište u Lozničkom polju.

„To je najbolja potvrda prepoznatljivo odgovornog odnosa grada prema svakom projektu koji se ovde realizuje, ali i kontinuirane podrške našem gradu pre svega od predsednika države gospodina Aleksandra Vučića, ali i naše Vlade“, navedeno je u saopštenju.

Rečeno je i da uz naglašeno zalaganje da se nastavi pozitivna praksa obilaska i pružanja pomoći socijalno ranjivim kategorijama građana Grad ima i dobre odnose sa crkvom i verskim parohijama i zajednicama, kroz „uzajamno posvećene odnose i obostrano poštovanje gde se tačno zna šta ko radi“.

Gradsko veće je danas usvojilo i Odluku o raspisivanju konkursa za ovogodišnje nagrade najboljim učenicima i studentima, po čemu je Loznica poznata kao jedan od retkih gradova koji godinama neguje taj vid podrške mladim i uspešnim sugrađanima, kao i odluke o budžetskom finansiranju učenika sa smetnjama u razvoju, finansiranje školskih takmičenja i obezbeđivanje besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola.

Autor: Danica Pavlović