Porodica Ribakov na terasi svoje kuće u Runjanima. Foto: Redakcija

ŽIVOT: RUSE OSVOJILA SRBIJA

Zajednička odluka Tatjane, Vasilija, Olge i Aide Ribakov iz Moskve bila je da svoj novi dom potraže u zapadnoj Srbiji. Nakon što su pogledali više od dvadeset kuća u nekoliko gradova Srbije odlučili su da se presele u selo Runjani nadomak Loznice.

LOZNICA (31. 05. 2018) – Četvoročlana porodica Ribakov iz Rusije je tek posle preselјenja u Srbiju i kupovine kuće u Loznici započela mirniji i spokojniji život u odnosu na raniji u ruskoj prestonici Moskvi, a složili su se da su tek u Srbiji shvatili da sreća nije isklјučivo u novcu i da za pravo uživanje nisu potrebna velika finansijska sredstva.

Zajednička odluka Tatjane, njenog sina Vasilija, snahe Olge i Tatjanine majke Aide Ribakov bila je, kako su rekli za „Loznički nedelјnik“, da svoj novi dom potraže u zapadnoj Srbiji i nakon što su pogledali više od dvadeset kuća u nekoliko srpskih gradova, pre četiri godine odlučili su da kupe kuću u selu Runjani nedaleko od Loznice.

– Supruga Olga i ja smo pre nekoliko godina, vraćajući se sa letovanja u Crnoj Gori, imali priliku da provedemo dan u Beogradu sa ženom iz Kazahstana, koja 20 godina živi u Srbiji i koja nam je, vodeći nas u obilazak grada, pričala o znamenitim mestima ne samo u Beogradu već u celoj Srbiji, kao i o životu lјudi u ovoj zemlјi – rekao je Vasilij, koji je po zanimanju programer za kompjuterske igrice.

Istakao je da se tada zalјubio u ovu zemlјu i nakon što je još tri puta posetio Srbiju, odlučio je da se u nju preseli zajedno sa porodicom.

Autor: Danica Pavlović

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju „Lozničkog nedeljnika“.