Фото: ТВ Лотел

ПОДСТИЦАЈАН ЗАЈЕДНИЧКИ РАД

ЛОЗНИЦА (16. мај 2024) – Припремна настава за мале матуранте у Канцеларији за младе

Припремна настава почела је 11. марта. Ученици су распоређени у седам група, свака група има часове два пута седмично.

Фото: ТВ Лотел

Канцеларија за младе у Лозници и ове године организује часове бесплатне припремне наставе за полагање завршних испита у основним школама са циљем да ученици без проблема положе испите и да кроз дружење са вршњацима учење доживе мање стресно.

Припремна настава почела је 11. марта и траје три месеца. Иако је број пријављених ученика био 363, часове припреме похађа 347, а распоређени су у седам група.

– Припреме теку одлично, број група се није драстично мењао, и даље имамо око триста ученика на припремној настави, што је заиста одличан податак, јер смо до сада имали те променљиве групе, да се мењао број деце у групама – објаснио је координатор Омладинског центра у Лозници Бојан Лучић.

Фото: ТВ Лотел

Новина у односу на претходне године је онлајн подршка ментора и предавача током целог програма, те је то утицало на квалитет припремне наставе. Програм се формира на основу збирке задатака коју осмаци користе у припремању, али предавачи прилагођавају брзину преласка градива свакој групи.

– Овогодишње области из математике су нешто теже него прошле године, захтевнији су задаци, динамична су та предавања кад они сви заједно раде и уче једни од других, и то је тај модел који некако њих подстиче да долазе и да се друже, али да заједно науче нешто – казао је Лучић.

Свака група има два пута седмично наставу у трајању од 90 минута.

– Све термине прилагођавамо њиховим обавезама у школи. Такође, имамо ученике из Републике Српске. (…) Коментари ученика и наставника су одлични и верујем да ће они постићи одличне резултате на пријемним испитима, што и јесте циљ – закључио је Лучић.

Аутор: Кристина Милановић