Фото: Приватна колекција

СЕСТРЕ САВИЧИЋ ПОНОС „КАДИЊАЧЕ“

ЛОЗНИЦА (30. мај 2024) – Сестре близнакиње Сара и Софија Савичић су ученице седмог разреда Основне школе „Кадињача“ и најбољи су представници ове школе и  квалитета знања које ова установа пружа својим ученицима. Како је истакла директорка школе Нада Остојић, ученице су врло пристојне, скромне и свестране особе.

Фото: Приватна колекција

Софија је ове школске године заузела прво место на Републичком такмичењу из математике и друго место на Републичком такмичењу из физике и предстоји јој Републичко такмичење из српског језика, док је Сара освојила друго место на Републичком такмичењу из математике и предстоји им Републичка смотра талената.

Сара и Софија Савичић наставу математике прате по ИОП-у 3, који подразумева измењен програм за ученике са изузетним способностима.

– Никада нисмо биле ни на једном приватном часу, већ нам је довољна редовна и додатна настава, а оно што нам није јасно питамо наставнике. Често и једна другој помажемо и објашњавамо кад дође до проблема. Ове године Софија је имала боље пласмане, али сам ја прошле године освојила на Републичким такмичењима прво место из математике и друго из физике, а Софија треће место из математике и физике – рекла је Сара Савичић.

Сестре често помажу и млађем брату, који је пети разред у ОШ „Кадињача“ и који корача њиховим стопама, а већ се опробао на такмичењима из математике, историје и биологије.

– Такмичења ми пре свега пружају пуно радости, коју ми доносе победе у решавању бројних задатака. Деси се да три сата није довољно времена за решавање задатака. Ове године сам радила истраживачки рад у пару са сестром на тему „Значајне тачке троугла“, са којим смо освојиле прву награду на Регионалној смотри талената и пласирале се на Републичку смотру – казала је Софија.

Како је истакла директорка школе Нада Остојић, ове ученице су врло пристојне, скромне и свестране особе. Тренирале су одбојку, годинама су чланови фолклорног ансамбла Културно-уметничког друштва „Караџић“ и за разлику од већине својих вршњака који се на одморима углавном забављају на мобилним телефонима оне се са другарицама играју ластишем. Омиљене су у друштву, а своју креативност су показале када су другарици за рођендан иштрикале омиљену личност цртаног филма.

– Заиста смо поносни на сестре Савичић, али и друге успешне ученике наше школе. Иако нису завршена још сва такмичења, ми већ сад имамо девет ученика који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима, а Савичићеве имају и по две награде. Сви запослени у школи  се труде да квалитет наставе буде на највишем нивоу, што многи родитељи препознају и управо зато већ годинама уписујемо највећи број ђака првака. Међутим, трудимо се и да оне који нису толико успешни заинтересујемо и да од њих створимо успешне и добре људе – рекла је Остојићева.

Аутор: Јелена Радовановић