ЛОЗНИЧНИ ОГОРЧЕНИ УВРЕДОМ: ВУКОВ ГРАД НИЈЕ ВУКОЈЕБИНА!

– Лозничани огорчени увредом на рачун њиховог града Маринка Умићевића, председника Рукометног савеза Републике Српске.

– Вуков град, град др Јована Цвијића, Мића Поповића и многих других знаменитих Лозничана све до живога академика Свете Божића не може да се назива вукојебином. И не само овај град већ ни педаљ земље на којој живе Срби, ,ма где били, не може тако одвратно да се назове.

О каквој братској љубави је реч, ако се тако назове град који је примио на десетине невољника током минулих ратова, кроз који је прошло, у муци, пола милиона људи са обе обале Дрине, Саве и Дунава.

Ово истиче професор Милан Недељковић, председник Скупштине Супер лиге у рукомету, после увреде коју је изнео, и још се није извинио, Маринко Умићевић, председник Рукометног савеза Републике Српске на крају Свесрпског купа.

-Самом том изјавом, свесрпству дао је мрљу, што је недопустиво, тужно и ружно- каже Недељковић.

-То није ни братски, ни људски а посебно није српски. Ко не зна Лозницу, не зна Вука Караџића, не зна за легендарни Цер и Церску битку, ни Гучево ни Дрину, ни Троношу светињу старију од 700 лета. Не зна ни где је и да ли је случајно у Лозници организовано обележавање Олује и не зна колико је Лозничана одлазило у најудаљеније делова некадашње БиХ да, кад је било најпотребније, помогне свом српском роду. Од свег срца.

Недељковић сматра да “не треба кроз неког Николу да се гледа Свети Никола”, па и по увређивача лепог и славног града да се гледа Република Српска и наш народ. Знамо да неки који стижу из Републике Српске радије узимају некретнине у већим градовима, по принципу има се, може се. Е, можда, под тим синдромом све потамни па град као што је Лозница буде тако назван.

Праштамо, наравно, али нека се зна да је то ружно. Зарад свих нас Срба ма где живели.Истина неки би да буду можда духовити, али за то треба човек да има и дара и знања.

Подсјетимо да је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске, „бриљирао“ на додјели награда након рукометне утакмице у Бањалуци, када је уживо у програму РТС-а, казао да би следеће године требали да се потруде и у Србији и организују овај турнир у Новом Саду, а не по неким вуко…инама, поменувши и Лозницу у том контексту…

Иначе, Умичевић је члан Додикове (Милорад) странке, а био је једно вријеме и његов савјетник.

(БН/Владимир Митрић)