Фото: ТВ Лотел

ПРИЈЕМ ЗА НАШЕ НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ

ЛОЗНИЦА (4. ЈУЛ 2024) – Подршка Града Лознице најуспешнијима

Овога пута новчано и пригодним поклонима награђено је 17 ђака  генерације, који су добили и пропуснице за градски базен за овогодишњу купалишну сезону. Награђено је и 85 ученика који су на републичким и међународним такмичењима освојили неко од прва три места.

Фото: ТВ Лотел

Према устаљеној пракси, првих дана лета, на крају сваке школске године, руководство града Лознице организовало је свечани пријем за најуспешније овдашње основце и средњошколце и том приликом наградило укупно 102 ученика.

Новчаним наградама и пригодним поклонима награђено је 17 ђака генерације, који су добили и пропуснице за градски базен током овогодишње купалишне сезоне, као и 85 ученика који су на републичким и међународним такмичењима освојили једно од прва три места, а награде најуспешнијима уручио је члан Градског већа Лознице Љубинко Ђокић, заједно са помоћником градоначелника Миланом Југовићем.

‒ Ви сте пре свега промовисали себе, своје родитеље, школу, град, а на међународним такмичењима и своју земљу. Град не чине зидине, град чине људи. Успешни људи као што сте ви, јер знање је капитал који вам сигурно нико не може одузети, а снага једног града, снага једне државе мери се по броју образованих људи и њиховом квалитету. Желим вам да заједно са свима који су били исто тако добри пре вас и са онима који ће доћи после вас градимо једну лепшу Лозницу ‒ рекао је Ђокић.

Фото: ТВ Лотел

Југовић је казао да је „Лозница град вредних и добрих људи, завичај великана“ и да је видевши награђене ученике дубоко уверен да не морамо бринути за своју будућност.

‒ Наставићемо да радимо на стварању услова у којима ћете моћи да остварите своје жеље и амбиције, у којима ћете видети прилику и будућност у својој Лозници ‒ поручио је Југовић.

Фото: ТВ Лотел

‒ Ви сте пример како се постижу резултати радом, залагањем, узор на који треба да се угледају не само ваши вршњаци него и ми одрасли. Знање је моћ, наставите да будете вредни и одговорни, знање је капитал који вам нико никада не може одузети. Руководство града и убудуће ће наставити рад на унапређењу услова у којима се изводи настава, модернизацију школа, сала, набавку опреме и материјала за  образовање, али пре свега кроз стварање подстицајних услова у којима ћете моћи да остварите пун потенцијал. Лозница је град у коме се исплати бити вредан, зато годинама улажемо новац за стипендирање наших најбољих ученика и студената. Ви сте нешто најбоље што Лозница има и за неколико година, сигуран сам, бићете носиоци развоја овог града ‒ рекао је Југовић и подсетио да Град омогућава бесплатну припремну наставу за ђаке завршних разреда основних школа, а ове године је први пут финансирао прославу матурске вечери за све средњошколце.

Ђаци и њихови родитељи изразили су захвалност Граду на признању и подршци, истичући да им овакве награде пружају додатну мотивацију за даљи рад и напредак.

‒ Освојила сам прву награду на Међународном такмичењу из теорије музике, као и прву награду на Републичком такмичењу и овај гест Града је значајан свима нама, како основцима, тако и ученицима у средњој школи ‒ рекла је у име награђених Антонина Самарџић, ученица Основне музичке школе „Вук Караџић“.

Фото: ТВ Лотел

Ученица ОШ „Јован Цвијић“ Милица Алексић је освојила прво место на Републичком такмичењу „Књижевна олимпијада“, друго место на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе и треће место на Републичком такмичењу из историје.

Фото: ТВ Лотел

‒ Ова подршка Града значи ми пуно и велика ми је част да већ по четврти пут будем добитник градске награде и у исто време ме мотивише и даје ветар у леђа да наставим да се трудим и да доносим награде у свој град ‒ рекла нам је Алексићева.

Укупно 102 ученика са територије града ове године је освојило награде на републичким и међународним такмичењима ‒ 81 основац и 38 средњошколаца. Од тога су 73 прве награде, међу којима су 49 освојили ученици Основне музичке школе „Вук Караџић“ из Лознице. На овогодишњим тамичењима је 25 ученика освојило друге, а 21 треће награде.

Најуспешнији ученици награђени су пригодним поклонима, као и новчано, а у те сврхе је из градског буџета издвојено 1.128.000 динара.

Аутор: Зоран Живановић