Foto: Privatna kolekcija

DR MILAN ALIMPIĆ: U RODNOM GRADU RADIO I ZA VREME STUDIJA

Neuobičajena navika za studente, da se vikendom vraćaju u rodni grad zbog prakse kod starijih i iskusnih kolega, za dr Milana Alimpića je bila redovna sveke nedelje. Stažirao je u Domu zdravlja, a već nekoliko godina radi u ordinaciji dr Mirjane Radičević Bursać.

LOZNICA (18. novembar 2020) – Mladi Lozničanin, dr Milan Alimpić je studije stomatologije u Beogradu završio u roku i odmah se vratio u rodni grad, ali pre toga, svaki slobodan vikend je provodio u lozničkim stomatološkim ordinacijama, da bi po diplomiranju šest meseci stažirao u Domu zdravlja, svakodnevno radeći po dve smene.

Kada je upisivao studije stomatologije, Lozničanin dr Milan Alimpić je odlučio da će se vratiti u rodni grad, čim diplomira. U međuvremenu, tokom završnih godina na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, svaki slobodan vikend je koristio i za praksu u lozničkim ordinacijama.

Foto: Privatna kolekcija

„Vodila me je želja da živim i radim u svom gradu, da lečim svoje sugrađane. Zato sam tokom studija skoro svakog vikenda dolazio u Loznicu i učio kroz praktičan rad od starijih i iskusnijih kolega, što je veoma retko među studentima.Na četvrtoj godini sam počeo da se upoznajem sa stomatološkim materijalima u ordinaciji dr Vere Gajić Vulović, počeo polako da stičem potrebne stomatološke veštine. Kada sam diplomirao, stažirao sam u lozničkom Domu zdravlja, radeći dve smene svakodnevno šest meseci.Radio sam kod dr Mirjane Đorđević i dr Gordane Stojković, bile su mi izvanredni mentori i praktično odredile moj budući stomatološki put time što ću zavoleti oralnu hirurgiju i stomatološku protetiku. U taj svet protetike su me uvele zajedno sa dr Draganom Popović, mada tu oblast nisam voleo tokom studija“, ispričao je za „Loznički nedeljnik“ mladi stomatolog dr Milan Alimpić.

Stečena iskustva je kasnije počeo da nadograđuje u prestižnoj stomatološkoj ordinaciji dr Mirjane Radičević Bursać, gde i sada radi. Posebno je istakao interesovanje za cirkonija krune kao alternativi metalno-keramičkim krunama, koje su razvojem tehnologija prestale biti standard u savremenoj stomatološkoj protetici, posebno u Evropi i Americi.

„Svaki stomatolog, pa tako i ja, želi da približi u svojoj sredini ono što je standard u celom svetu, a cirkonija krune su u estetskom pogledu mnogo prihvatljivije za pacijenta jer zbog transparentnosti deluju kao prirodan zub, biokompatibilne su jer ne proizvode nikakve alergijske reakcije, jače su i čvršće u odnosu na metalo-keramičke, pa se sam materijal koristi u NASI i svemirskoj industriji“, naglasio je dr Alimpić.

Njegovu ljubav prema profesiji kojom se uspešno bavi, kao i upornost i želju za stalnim stručnim usavršavanjem, još od studentskih dana pratila je velika podrška roditelja, koji su baš u to vreme ostali i bez stalnog posla, ali i brata koji ga je podržao na najbolji mogući način.

Dr Milan Alimpić danas osim diplome stomatologa i uspešne prakse, ima i svoju porodicu i u njoj dodatnu podršku.

Autor: Draga Prokopić