IN MEMORIAM: PRIMARIJUS DR SINIŠA JOVOVIĆ

LOZNICA (25. januar 2021) – U nedelju, 24. januara, zauvek nas je napustio primarijus dr Siniša Jovović, specijalista psihijatrije, subspecijalista sudske psihijatrije.

Dr Jovović je rođen u Foči 4.februara 1964. godine u porodici prosvetnog radnika učitelja Milutina i majke Dušanke domaćice. Sa roditeljima i braćom Mišom i Zekom doseljavaju se u selo Milinu gde je imao skromno, ali srećno detinjstvo.

Osnovnu školu kao i gimnaziju završio je u Loznici sa odličnim uspehom. Kao jedan od boljih đaka upisao je 1982. Medicinski fakultet u Beogradu. Fakultet završava 1989. specijalizaciju iz psihijatrije 1995. godine, a subspecijalizaciju iz oblasti sudske medicine završava 2002. godine.

Zvanje primarijusa stiče 2015. godine.

Rad je započeo u zdravstvenom centru u Loznici, u opštoj, a zatim u hitnoj službi. U leto 1991. godine prelazi na Odeljenje neuropsihijatrije i postaje specijalista psihijatrije, a po završetku specijalizacije 1995. radi na odeljenju psihijatrije Opšte bolnice.

Njegovo prisustvo je značilo mnogo i njegov odlazak je veliki i nenadoknadiv gubitak za Opštu bolnicu koja je izgubila vrsnog psihijatra predanog svom poslu. Dr Siniša je na poslu bio druželjubiv, spreman za saradnju, otvoren u komunikaciji, vredan radnik.

Kolege su ga poštovale,cenile su njegovu spontanost i iskrenost, a prema pacijentima je bio srdačan i predusretljiv.

Sada kada je njegovo srce iznenada tragično prestalo da kuca, njegovim prijateljima, kolegama, saradnicima ostaju sećanja i uspomene na zajednički rad, na druženje, priče i šale,ostaju nam uspomene na veliku osobu dobre i plemenite duše, velikog srca i dobrog druga .

Svi sa velikom tugom doživljavamo ovaj gubitak i saosećamo bol u srcima njegovih najbližih, koji su ostali bez njega, bez njegove ljubavi i topline. Ostali bez njega, a da nisu ispunili sve zajedničke planove, da nisu ostvarili sva nadanja, da nisu odsanjali sve snove…

Od svega ostaje samo tuga, bol u duši, bol u srcu, ostaju suze, ostaju uspomene na dobrotu, nesebičnost, druželjubivost, na njegovu posvećenost nauci i poslu.

Njegovi najbliži mogu biti ponosni, što su imali takvog sina, oca, brata.

Dr Jovović je sahranjen danas na gradskom groblju u Loznici.

Kolektiv Opšte bolnice Loznica