SOLIDAN ODZIV DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI

Uprkos epidemiji korona virusa ni jedna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Loznici nije otkazana. Akcije se redovno organizuju svakog petka u Vukovom domu.

LOZNICA (1. decembar 2020) – Akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u Loznici se održavaju redovno uprkos epidemiji korona virusa i ni jedna akcija nije otkazana. Ovo je za „Loznički nedeljnik“ potvrdila Vesna Melezović, sekretar Crvenog krsta Loznice, koji akcije dobrovoljnog davalaštva krvi organizuje zajedno sa Institutom za transfuziju, svakog petka.

„Ponosni smo na činjenicu da smo uspeli da održimo redovnost ovih akcija uprkos epidemiji korona virusa, jer nije tako u svim sredinama. Odziv dobrovoljnih davalaca krvi je solidan, zavisno od akcije do akcije njihov broj varira od 20 do 50, a posebno je veliki odziv sugrađana kada se organizuju namenska davanja“, naglasila je Melezović.

Foto: TV Lotel

Kako je navela, u Crvenom krstu Loznice su veoma zadovoljni i nastavkom uspešne saradnje sa Službom transfuzije Opšte bolnice, koja je izuzetno angažovana na promociji dobrovoljnog davalaštva krvi.

„Uspehu akcija u Loznici i odzivu dobrovoljnih davalaca značajno doprinosi i Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Dr Milenko Marin“, koje učestvuje pod okriljem Crvenog krsta u svima akcijama. Velika podrška su nam i mladi volonteri, koji u najvećem broju dolaze iz Tehničke škole“, navela je Melezović.

Akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u Loznici se organizuju svakog petka u Vukovom domu od 10 do 16 časova, uz poštovanje svih mera zaštite.

Autor: Draga Prokopić